Peotoidud  » Lihavõtted

Apelsinikook

Keskmine hinne: 3.7 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Imehea tsitrusemaitseline kook, mida saab soovi korral puistata üle suhkruga ja põletada gaasipõletiga pealt krõbedaks vahetult enne serveerimist. Aga kook maitseb priimalt ka ilma karamelliglasuurita. Kogus 10 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

+ 12 tundi tahenemiseks

1. Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa munakollased ja vahustamata koor. Lisa ka jahu ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Seda on mugav teha köögikombainis. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning vajuta vormi põhja ja äärtele. Kata küpsetuspaberiga ja kalla raskuseks peale kuivatatud herned või oad. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.
2. Eemalda raskus ja paber, lase põhjal vormis jahtuda toatemperatuurini.
3. Katteks sega apelsini- ja sidrunimahl suhkruga, keeda siirupiks (15 minutit). Sega juurde lahtiklopitud munad. Kuumuta vahustamata koort 5 minutit, lisa munasiirupimassile ja sega läbi. Lisa ka liköör ja apelsinikoor, kalla eelküpsetatud põhjale.
4. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10–25 minutit, lase jahtuda. Pane 1 ööks külma. Soovi korral puista vahetult enne serveerimist peale suhkrut. Sulata suhkur gaasipõletiga krõbedaks karamelliks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa