Peotoidud  » Lihavõtted

Krõbe ahjukana köögiviljadega

Keskmine hinne: 2.52 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Maitsev lõuna- või õhtusöök nädalavahetuseks. Säilita osa kanalihast järgmiseks päevaks salati või piruka jaoks.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Sega valmis määrimissegu ja määri kana üleni sellega kokku. Tõsta lind ahjupannile, rind üleval. Kalla peale segu veinist (või puljongist) ning õlist-veest, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit, keera lind ringi ja küpseta veel 25 minutit teiselt poolt.

2. Samal ajal kui kana ahjus küpseb, valmista köögiviljalisand. Selleks tükelda suuremad porgandid, koori sibulad ja lõika sektoriteks. Sega kartulid, sibulad, porgandid ja tomatikobarad õli, purustatud küüslaugu, soola ja pipraga, tõsta teise ahjuvormi ja küpseta ahjus pehmeks. Kastmeks sõelu kana küpsemisleem ja kuumuta koos vahukoorega keemiseni, serveeri koos kana ja köögiviljadega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa