Peotoidud  » Lihavõtted

Sidrunine kohupiimakeeks

Keskmine hinne: 3.38 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Lihtne sidrunimaitsega keeks, millest võib kujuneda kogu pere lemmik. Säilib kaanega karbis mahlasena järgmise päevani. Kogus 6 kuni 8 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Lisa ka kohupiim, küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu, sidrunist pressitud mahl ja riivitud koor. Sega ühtlaseks tainaks ning kummuta võiga määritud keeksivormi.

2. Küpseta 175kraadises ahjus 1 tund. Lase jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
SEPP 31.okt 2016 17:38
KOOGIKE 31.okt 2016 17:36 Väga hea soovitan kõigile!!!!! :) Triinu 17.mai 2014 20:55 Väga mõnus keeks. Üsna magus, aga siduni maitse on hästi tunda ja jahtununa tuleb kohupiim ka esile. Regina 31.jaan 2014 18:57 Sellest kujuneski meie pere lemmik :) Siiri Kirikal 18.nov 2013 11:01 Lia Virkus vastab: "Keekside puhul ei vahustata mune eraldi nagu biskviittaina puhul. Kuna keeksides on palju võid, siis vahustatakse toasoe või suhkruga ja lisatakse ükshaaval toasoojad munad. Keeks jääbki tiheda tekstuuriga, mitte nii õhuline kui biskviit." Mann 18.nov 2013 09:23 Kas munasid eraldi ei peaks vahustama? No nagu biskviittaignas, et kõigepealt munavalge ja siis kollane hulka ja siis alles segada või ja suhkruseguga? Või nii ei saa keeksi teha?
KOOGIKE 31.okt 2016 17:36
Väga hea soovitan kõigile!!!!! :)
Triinu 17.mai 2014 20:55
Väga mõnus keeks. Üsna magus, aga siduni maitse on hästi tunda ja jahtununa tuleb kohupiim ka esile.
Regina 31.jaan 2014 18:57
Sellest kujuneski meie pere lemmik :)
Siiri Kirikal 18.nov 2013 11:01
Lia Virkus vastab: "Keekside puhul ei vahustata mune eraldi nagu biskviittaina puhul. Kuna keeksides on palju võid, siis vahustatakse toasoe või suhkruga ja lisatakse ükshaaval toasoojad munad. Keeks jääbki tiheda tekstuuriga, mitte nii õhuline kui biskviit."
Mann 18.nov 2013 09:23
Kas munasid eraldi ei peaks vahustama? No nagu biskviittaignas, et kõigepealt munavalge ja siis kollane hulka ja siis alles segada või ja suhkruseguga? Või nii ei saa keeksi teha?
1