Peotoidud  » Lihavõtted

Kana punase veini kastmes

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Prantslased on söönud kana veinikastmes juba sajandeid. Nagu ikka parimate toitudega, on ka selle roa saamislugu üsna lihtne. Ühes toidus püüti ära kasutada kõik kodus leiduvad toiduained. Vanemad ehk sitkemad kanad ja odavam vein, sekka veel peekonit ja köögivilju – nii sündiski toitev talupojaroog, mis täitis hästi kõhtu ja maitses imehästi. Kuna aga suus sulavast kanaroast jäi alati järele maitsvat kastet, mida olnuks patt alles jätta, riisuti taldrik lõpuks saiaga puhtaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Sega omavahel vein, loorber, tüümian, sool ja must pipar. Aseta tükeldatud broiler või kintsud ja koivad marinaadi. Lase jahedas üleöö maitsestuda.

2. Pruunista hakitud peekonit pannil, kuni üleliigne rasv eraldub. Pane majapidamispaberile nõrguma. Sulata pannil 1 sl võid ja pruunista šalottsibulad. Tõsta kõrvale. Sulata pannil 1 sl võid ja pruunista poolitatud šampinjonid.

3. Tõsta kanatükid marinaadist ja kuivata majapidamispaberiga. Sulata pannil ülejäänud või ja õli ning pruunista kanatükke mõlemalt poolt paar minutit. Aseta suurde ahjupotti.

4. Prae pannil jahu ja lisa vähehaaval segades kuum puljong. Vala puljong ahjupotti kanatükkidele. Lisa marinaad, šalottsibulad, šampinjonid, peekon ning tomatipasta. Hauta pliidil keskmisel kuumusel 1 tund, kuni kaste on paksemaks keenud ja kana küps. Puista üle hakitud peterselliga ning serveeri ahjukartulite ja Prantsuse saiaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 12.nov 2013 16:38
Siin on mõeldud värskeid šampinjone. Kogus ka lisatud.
Tyshka 11.nov 2013 20:40
Kui palju sampinjone? Kas värskeid või marineeritud?
1