Peotoidud  » Lihavõtted

Lihtsad kohupiimataskud

Keskmine hinne: 3.29 Allikas: Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2 Autor: Lia Virkus
Keedutainast tuuletaskuid võib teha nii magusate kui ka soolaste täidistega, näiteks vahukoorekeediseseguga, kohupiimakreemiga, võikreemiga, kalakonserviga, salatiga. Kohupiimatäidise võid
valmistada nii sidruniga kui ka ilma. Kogus 35 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 35 minutit ahjus + 30 minutit jahtumiseks

1. Mõõda paksupõhjalisse terasest potti vesi, sool ja või. Lase keema tõusta ning lisa ühekorraga ja kloppides
jahu. Sega kiirelt, kuni moodustub tainapall. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda 60 kraadini (umbes 5 minutit).

2. Nüüd lisa tainasse ükshaaval ja korralikult segades munad – tainas peab olema ühtlane ja läikiv. Tõsta lusikaga või pritsi kondiitripritsist väikesed tainakuhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta vahele paisumisruumi. Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Alanda ahju temperatuuri 200 kraadini ja
küpseta veel 10–15 minutit. Jäta avatud ahjuuksega 5 minutiks jahtuma, et kaunilt kerkinud taskud ei kaotaks oma kuju. Siis võta ahjust ja lase restil jahtuda.

3. Täidise tegemiseks vahusta koor ning sega kohupiima, sulavõi, suhkrute ja riivitud sidrunikoorega. Tee jahtunud taskute äärtele väikesed sisselõiked ja täida taskud pritsi abil kohupiimakreemiga. Serveerides puista peale tuhksuhkrut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kaire 22.dets 2014 19:40
Imehead kohupiimataskud! Minul tuli samuti täidisest puudu kuigi tegin 2 plaaditäit väiksemaid. Järgmine kord teen kah vähemalt 1,5x koguse täidist :)
Olga 04.veeb 2014 15:28
Meie taskud tulid pisut suuremad, kokku 2 * 9 tk (ehk küpsetasin ühel plaadil, kahes järgus). Kuna taskud suuremad, siis mahtus sinna ka täidist palju ja see sai otsa. Jägrmine kord võtan pooleteistkordse koguse kohupiima ja vahukoort. Muidu väga maitsvad ja lihtsad. (Täitmine ei ole väga lihtne ilma pritsida! Kilekotiga ei tulnud hästi välja, aga pritskoti ost pole just suur väljamineks!)
1