Peotoidud  » Lihavõtted

Kevadine sidruni-tiramisu

Keskmine hinne: 2 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Päikselised värvid ja kreemine suutäis head energiat...
Valmistusaeg: 20-40 min

+ üleöö maitsete tõmbamiseks

1. Alusta sidrunivõide valmistamisega. Haki või ja pane kaussi ootele. Klopi munakollased, muna, suhkur vahule. Sega juurde sidrunimahl. Kuumuta madalal kuumusel, kuni segu hakkab paksenema. Tõsta tulelt ja kalla läbi sõela võitükkide peale. Sega seni, kuni või on sulanud. Jahuta.

2. Sega kokku immutamiseks vajaliku vedeliku koostisosad. Vahusta koor suhkruga ja sega kohupiima ning purustatud beseeküpsistega.

3. Aseta ahjuvormi või suuremasse kaussi alumiseks kihiks küpsised, tihedalt teineteise vastu. Pintselda immutamisvedelikuga. Tõsta peale kiht kohupiimakreemi ja nirista peale jahtunud sidrunivõiet. Tee ka teine kiht samamoodi ja aseta koos vormiga üleööks külmikusse maitsestuma.

 
NIPP!
Immutamiseks võid kaustada sidrunimahla asemel ka Limoncello't.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 16.apr 2014 08:50
Kloppige vahule 2 munakollast, 1 muna ja suhkur. Eraldi ei pea siin midagi tegema.
Hobikokk 15.apr 2014 17:53
Tere. Minul selline kiire rumal küsimus. jutt et: Klopi munakollased, muna, suhkur vahule. Mulle jäi arusaamatuks see koht, mis oli peale munakollaseid. Kas munakollased eraldi ja siis veel lisaks munavalge eraldi või kuidas?
Siiri Kirikal 03.apr 2014 15:35
Kõikides meie retseptides on mõeldud sidrunimahla all värskelt pressitud mahla otse sidrunist, kui ei ole öeldud teisiti.
Kerttu 03.apr 2014 15:07
mida täpsemalt on mõeldud sidrunimahla all? kas neid väikseid kontsentreeritud nn punnikesi või siis mahlaletist liitrist mahla?
Siiri Kirikal 25.märts 2014 12:10
Jah, tiramisu käib ikka tavalises külmikus maitsestumas. Juhtus väike näpukas. Parandasin tekstis selle lause ära. Suur tänu märkajaile!
Siiri Kirikal 25.märts 2014 11:57
Kohe uurime retsepti autorilt igaks juhuks üle. Ma ise ka pakuks ikka tavalist külmikut :)
Evelyn 25.märts 2014 11:32
Tahtsin sama asja küsida. Sügavkülmikus ta ju külmub kõvaks, tiramisu läheb ju ikka tavalisse külmikusse seisma, eks?
roswell 24.märts 2014 21:44
Sügavkülmikusse?
1