Peotoidud  » Lihavõtted

Lihavõttekuklid ehk hot cross buns

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Inglismaalt pärit ristiga kaunistatud maitsekaid kukleid süüakse tavapäraselt suurel reedel. Kogus 16 kuni 18 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 min + kerkivad 2 tundi + ahjus 15–18 min

1. Pane kastrulisse 3 dl piima ja või. Kuumuta, kuni või on sulanud. Jahuta käesoojaks ja lahusta piimas pärm. Lisa jahu, sool, suhkur ja muna. Sõtku elastseks tainaks. Pane tainas õliga määritud kaussi, kata kauss toidukilega ja lase kerkida 1 tund ehk kahekordseks.

2. Koori õun, eemalda südamik ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Lisa tainale koos rosinate, apelsinikoore ja
vürtsidega. Sõtku läbi ja lase veel 1 tund kerkida.

3. Jaga tainas 15 tükiks. Rulli kõik tükid väikesteks pallideks. Tõsta küpsetuspaberile ahjuplaadile ja lase veel
1 tund kerkida.

4. Kuklitele risti tegemiseks sega vesi jahu hulka supilusikatäite kaupa. Segu peab jääma nagu paks pasta. Tõsta kondiitrikotti või väikse auguga kilekotti ja tee sellega kuklitele ristid.

5. Küpseta 175-kraadises ahjus 15–18 min kuldpruuniks. Sulata kastrulis aprikoosidžemm ja määri ahjust võetud kuumadele kuklitele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annake33 15.apr 2014 19:28
lemmik
1