Peotoidud  » Lihavõtted

Kevadine beseetort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Siin saab ära kasutada pashavalmistamisest järele jäänud munavalged. Omalt poolt lisasin granaatõunaseemneid – nii vahukoore hulka kui ka kaunistuseks – need tasakaalustavad hästi tordi magusust. Munavalgekoogid võid valmis küpsetada päev varem, aga tort lao kokku vahetult enne serveerimist
– ainult nii maitseb see mõnusalt krõbisevana.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, sõelu vahustamist jätkates vähehaaval hulka tuhksuhkur. Munavalged
peavad olema otse külmkapist võetud, hästi külmad!

2. Tõsta võiga määritud ja tuhksuhkruga üle puistatud pärgamentpaberile kõvast segust väikesed kuhjad või pritsi läbi tordipritsi. Küpseta 110 kraadi juures 1 tund 15 minutit. Keera kuumus kinni ja lase beseedel lahtise ahjuuksega kuivada-jahtuda.

3. Tordi jaoks laota kiht beseesid klaaskausi põhja. Vahusta koor vanillsuhkruga ja sega hulka väheke purustatud beseesid. Soovi korral ka pooled granaatõunaseemnetest. Kaunista ka pealt beseede ja ülejäänud granaatõunaseemnetega. Naudi kohe!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Heli 07.apr 2014 15:16
Kas beseed on kõrbema lastud? Pole ju kirjas, et peale munavalge ja suhkru midagi lisatud on. Miks nad nii pruunid on, retsepti järgi tehes peaks ikka väga valged olema. Ja milleks on vaja määrida pärgament võiga ja tuhksuhkruga üle puistata, tulevad ju niisama ka küpsetuspaberilt lahti kui korralikult kuivanud on.
1