Peotoidud  » Lihavõtted

Klassikaline pasha

Keskmine hinne: 2.59 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Pasha tuleks valmis teha eelmisel päeval, et jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui koguse poolest tundub palju, valmista pashat poole vähem. Kaunistamiseks kasutati 1930ndatel suurt punast paberist roosi, mis torgati puupulga abil pasha keskele. Kes soovib, saab pashat sel moel ehtida.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Sulata või, jahuta ja kalla kohupiimale. Mõõda kastrulisse munakollased, hapukoor ja rosinad ning vanilliseemned, kuumuta segades väheke aega, ära keeda!

2. Lase jahtuda ja sega kohupiima hulka. Lisa ka suhkur ja sool, maitsesta hästi. Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi või sõelale. Kata pealt ka marliga, pressi segu kokku ja pane peale vajutus. Tõsta 10–12 tunniks või üle öö külma.

3. Kummuta vormist ja kaunista vanillsuhkruga vahustatud koorega.



Retsept on pärit 1929. aasta Eesti Naisest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa