Peotoidud  » Lihavõtted

Muna-hapukoorekook virsikutega

Keskmine hinne: 3.32 Allikas: Jaan Heinmaa Autor: Pille Enden
Koheva katte ja pehme põhjaga koogile lisavad mahlasust virsikud. Lase enne serveerimist korralikult maha jahtuda. Kogus 10 lõiku.
Valmistusaeg: 40-60 min

25 min + 30–35 min ahjus

1. Hõõru toasoe toorjuust suhkruga pehmeks. Sega hulka muna, hapukoor, jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega ühtlaseks tainaks.

2. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhja ja pane külmkappi.

3. Katte jaoks eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Lisa vanillsuhkur ning hapukoor segatuna kartulitärklisega. Vahusta munavalged ja sega katteainetega.

4. Kata koogipõhi nõrutatud ja viilutatud virsikutega. Vala peale kate. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30–35 minutit või kuni on pealt helepruun ja tikuga torgates keskelt küps. Serveeri jahtunult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ewa 14.apr 2014 11:51
Kas ilma kohupiimata lääge jää?
Margit 12.apr 2014 14:46
Panin väikese karbitäie toorjuustu(135 g) ja 1 purgi virsikuid. Suhkrut kattesse 4 spl. Väga maitsev ja kerge kook.
1