Peotoidud  » Lihavõtted

Sidruni-beseekook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 kooki Autor: Angeelika Kang
Mureda põhjaga vastupandamatu sidrunikook, mis meeldib neile, kes armastavad pikantset maitset. Soolapulkade asemel võid kasutada ka tavalisi või Digestive küpsiseid. Kogus 8 lõiku.
Valmistusaeg: 40-60 min

30 minutit + küpsetamiseks 20 minutit

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

2. Eralda munakollased munavalgetest. Sega kastrulis vahustamata koor, jahu, suhkur ja sool. Kuumuta segu kuni paksenemiseni. Tõsta pliidilt ja klopi ühekaupa hulka munakollased.

3. Aseta kastrul korraks pliidile tagasi, kuid ära segu keema lase. Lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor ning kalla segu põhjale.

4. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa vähehaaval ja pidevalt vahustades tuhksuhkur. Pritsi kondiitripritsiga või tõsta lusikaga munavalgevaht koogile.

5. Küpseta 180kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri täiesti jahtunult.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa