Peotoidud  » Lihavõtted

Kohupiimatort

Keskmine hinne: 3.81 Allikas: Oma Maitse Autor: Nadežda Kaarma
Kogus 10 kuni 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Keera ahi 180 °C peale kuumenema. Eralda biskviidi jaoks munakollased -valgetest. Munavalged vahusta mikseriga tugevaks vahuks, lisa suhkur ning vahusta veel veidi. Sega munavalgevahu hulka ka munakollased. Ühenda eraldi kausis omavahel kuivained ning lisa ettevaatlikult munavahule. Kata lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga, vala tainas vormi ning küpseta u 35 minutit. Kontrolli küpsust tikuga. Valmis biskviitpõhi jahuta ning lõika kolmeks kettaks.

2. Kreemiks mikserda kohupiim, suhkur ja koor. Pane želatiin 100 ml virsikukompotivedeliku sisse paisuma, seejärel sulata želatiin ja lisa kohupiimasegule. Riivi ka apelsinikoor kohupiima hulka. Kui kasutad kirsikompotti, siis pane kirsid sõelale nõrguma. Külmutatud kirsid sulata ja nõruta. Võta virsikupoolikud siirupist välja. Jäta viis virsikut tordi kaunistamiseks, ülejäänud lõika kuubikuteks.

3. Aseta üks biskviit lahtikäiva koogivormi põhja, kata see kolmandiku kohupiimasegu ning kogu tükeldatud virsikutega. Nüüd aseta täidisele teine biskviidikiht ning teine kolmandik kohupiimakreemi, peale kirsid. Kirssidele aseta viimane biskviidikiht ning ülejäänud kohupiimakreem ning vajuta kaunistuseks viis aprikoosipoolikut. Pane kook 2–3 tunniks külmkappi. Külmikust välja võttes eemalda kook vormist ning kaunista mandlilaastude ja kommidega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kai 30.dets 2014 13:48
Väga mahe, mõnusa tekstuuriga ja pidulik - aga üldse mitte väga keeruline teha. Proovisin elus esimest korda zelatiiniga ja õnnestusin :). Kuna poes on kohupiim 300 g tuutus ja vahukoor 400 ml pakendis, tegin nende kogustega (8 g zelatiini panin igaks juhuks). Katet jätkus ilusasti kõigiks kolmeks kihiks. Panin alumise kihi vahele kiivisid ja teise kihi vahele musti sõstraid (külmutatud). Üks uusi lemmikuid.
kadri 20.apr 2014 19:39
sai see munadepühad tort järgi proovitud.. oli superhea! Tegin külmutatud kirssidega ja juhtus nii, et biskviit ei tõusnud ahjus niipalju, et 3 kihti lõigata. Tegin 2 kihilise ja panin lihtsalt viimaseks kihiks kirsid. Tuli super ikkagi! Plaanin seda ka pühade välisel ajal teha
1