Peotoidud  » Lihavõtted

Vahukommist lihavõttejänkud

Keskmine hinne: 3.72 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Vahukommimassist miniskulptuuride valmistamine on sama lõbus kui munade värvimine.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Pane želatiin 75 ml külma vette ligunema.

2. Kalla 50 ml vett ja 2,2 dl suhkrut potti, tõsta pliidile ja kuumuta keemiseni. Keeda madalal kuumusel aeg ajalt segades umbes 10-12 minutit, kuni suhkrusiirup on jõudnud 115 kraadini. Sellist suhkrusiirupit kutsutakse „pehme palli“ siirupiks. Kui suhkrusiirupi tilgake külma vette kukutada, siis moodustub sellest pehme pallike, mis läheb näpuga peale vajutades lapikuks.

3. Kalla siirup želatiinimassi sisse ja sega, kuni kõik on ühtlane. Edasi võta appi mikser ja vahusta vahukommitainas kohevaks ja elastseks. Mass peab jääma päris tugev (umbes 8-10 minutit).

4. Tõsta saadud vahukommimass kondiitrikotti, millele oled paigaldanud 0,5 cm läbimõõduga, ümara kondiitriotsiku. Just kondiitriotsikuga tehes tulevad jänkud korrektsed.

5. Pigista küpsetuspaberile esmalt jänkukese keha, joonistades ovaalse kuju ja lõpeta saba tipuga. Edasi pigista jänkule ümmargune pea ning siis kaks kõrva. Võimalikud tipud silu noaotsaga tasaseks.

6. Sega 2 spl suhkrut peedipulbriga ja raputa jänkukestele. Sulata šokolaad, tõsta kondiitrikotti ja pigista läbi peenikese ava jänkudele silmad ja suu.

7. Lase jänkukestel enne söömist pisut aega taheneda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa