Peotoidud  » Lihavõtted

Roheline tiramisu

Keskmine hinne: 2.48 Allikas: Piim lauale ja kõhtu Autor: Epp Mihkels
Matcha on rohelise tee pulber, mida Jaapanis kasutatakse teetseremooniatel. Sel on värske ja “roheline”, samas natuke kibekas maik. Et matcha erkroheline värv talub hästi kuumust ja töötlust, pruugitakse seda ka toidutegemisel maitseaine või lisandina. Biskviitkook tiramisu ainetel on üks võimalus, kuidas seda tarvitada saab.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Põhja valmistamiseks eralda munavalged kollastest. Lisa munavalgetele 3 sl suhkrut ja noaotsaga soola ning vahusta need tugevaks vahuks. Lisa munakollastele ülejäänud suhkur ja mikserda, kuni suhkur on lahustunud.

2. Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber, lisa munakollastele. Võta kuiva lusikaga kolmandik munavalgevahust ja lisa samuti kollastele, sega ühtlaseks massiks. Edasi lisa järk-järgult ülejäänud munavalge, tainast õrnalt segades, nii et saad kena ja koheva biskviittaina.

3. Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga või võita hoolikalt. Kalla tainas vormi ning silu. Küpseta 80kraadises ahjus 30–40 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Ära ahjuust liiga vara ava. Jahuta biskviitpõhi restil võimalikult aeglaselt.

4. Kreemi tarvis vahusta toasoe toorjuust suhkrutega. Sega hulka laimimahl ja matcha pulber, seejärel vahustatud koor. Soovi korral lisa ka likööri. Sega kokku niisutamisained.

5. Lõika jahtunud biskviit kolmeks kihiks. Niisuta iga kihti matcha-seguga ja kata kreemiga. Lao koogiks kokku. Raputa soovi korral matcha pulbrit ka kaunistuseks peale.

6. Lase koogil enne serveerimist vähemalt tund, aga soovitatavalt üle öö seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa