Peotoidud  » Lihavõtted

Kilutort musta leivaga

Keskmine hinne: 3.77 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Sellisest tordist saab hea soolase suutäie või lausa korraliku kõhutäite. Tordi valmistamine läheb kindlasti kiiremini, kui kasutad kilu leesid, kuid igal juhul peaksid need oleme hästi laagerdunud.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 4–5 tundi külmkapis

Kogus: 10 portsjonit
1. Puhasta kilud ja tõsta 10–12 neist kaunistamiseks kõrvale. Ülejäänud tükelda väiksemaks.

2. Eemalda leivalt koorik ja murenda sisu. Prae leivapuru pannil võis krõbedaks.

3. Sega täidiseks 400 g kodujuustu, 1 dl hapukoort ja 1 dl majoneesi. Sega hulka hakitud munad.

4. Kata 24 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Raputa põhjale kolmandik leivast, lao peale pooled tükeldatud kilufieed, katteks pane pool osa kodujuustusegu. Edasi teine kiht leiba, ülejäänud kilud ja kodujuustusegu ning raputa peale leivapuru.

5. Kata vorm toidukilega ja pane vähemalt 5 tunniks või veel parem kogu ööks külma.

6. Sega ülejäänud kodujuust, hapukoor ja majonees. Kata tort seguga. Pane tort vähemalt 4–5 tunniks külmkappi.

7. Kaunista kilu leerullide ja poolitatud vutimunadega, raputa peale hakitud maitserohelist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Carmen 14.nov 2016 23:56
Lihtsalt retsepti üleval on valmistusajaks toodud: 30 minutit + 4–5 tundi külmkapis. Retsepti sees on kõigepealt 5h kuni kogu öö külmkapis ja siis hiljem veel 4-5h külmkapis. Kas siis peabki 2 x külmkapis laskma olla?
Siiri Kirikal 14.nov 2016 10:13
Toidutares on retseptid jaotatud selliselt, et ühe rühma moodustavad sellised road, mille valmistamine võtab aega rohkem kui tunni. Ehk et need on ajamahukad, kui kasutaja soovib aja järgi roogi enda jaoks välja sorteerida. Täpsemad ajalised juhised ongi kirjas retseptis.
Carmen 13.nov 2016 11:30
Ei saa aru - kas 2 x tuleb külmkapis hoida? Sel juhul retseptis kogu valmistamise aeg vale?
Siiri Kirikal 24.märts 2016 10:00
Võib nii ja naa :) Leivad on ka erinevad, mõni pudiseb lausa ise käte vahel peenikeseks. Põhiline, et leib saaks lihtsalt väiksemateks kuubikuteks tükeldatud ja maitse andmiseks pannil läbi praetud.
Kai 23.märts 2016 18:35
Tere! Kas leiva murendamine tähendab seda, et leib tuleb suhteliselt puruks teha..või peavad jääma suuremad tükikesed. Kuidas on õige? Tahaksin homme teha. :)
Kairit 05.apr 2015 21:31
Maitses väga. Tegin poole leivakoguse, aga täidist võtsin täiskoguse, järgmine kord paneks veelgi rohkem. Nii, et kui täidist retseptis ettenähtud koguses võtta, tuleb kuiv.
1