Peotoidud  » Lihavõtted

Klassikaline sidrunikook

Keskmine hinne: 1.76 Allikas: Oma Maitse Autor: Kersti Rea
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Haki köögikombainis jahu ja või. Hõõru muna suhkruga ja lisa jahuvõisegule. Lõpuks lisa vesi. Sega parajaks tainaks. Suru tainas märja lusika abil küpsetusvormi põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus helepruuniks. Selleks kulub 10–15 minutit.

2. Riivi sidrunilt koor ja pressi mahl. Vahusta munakollased suhkruga. Sega külm vesi kartulijahu ja vahustatud munadega ning aseta potiga pliidile. Sega paksenemiseni. Lõpuks lisa või, sidrunimahl ja riivitud koor.

3. Vahusta munavalged sutsu soolaga kõvaks vahuks. Lisa aegamööda 5–6 sl suhkrut ja jätka vahustamist.

4. Aseta helepruuniks küpsenud põhjale sidrunikreem ja sellele munavalgevaht. Tõsta kook umbes 10 minutiks 180-kraadisesse ahju alumisele restile ning küpseta seni, kuni munavalge hakkab pealt kergelt kollakaks tõmbuma
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kuusik 19.mai 2015 14:50
liiga magus
1