Peotoidud  » Lihavõtted

Budapesti rull

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Lia tordid Autor: Lia Virkus
Üks Rootsi populaarsemaid küpsetisi, mis originaalis kujutab endast pähklibeseerulli vahukoore ja mandariinikompotiga. Retsepti töötas 1950. aastal välja rootslane Ingvar Strid. Üllatav, ent Ungari pealinna Budapestiga sel nimele vaatamata mingit pistmist pole. Rull on minugi suur lemmik, kuid siinses versioonis sisaldab ta mandariinikompoti asemel marju.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 15 minutit ahjus + 3–4 tundi külmas

Kogus: 10 portsjonit
1. Põhja valmistamiseks mikserda munavalged tugevaks vahuks. Lisa edasi vahustades vähehaaval suhkur. Lõpeta mikserdamine, kui vaht on veel niiske ja läikiv. Ühenda purustatud pähklid ja vanillikastmepulber, puista vahu peale ning sega vaht ettevaatlikult läbi.

2. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 175kraadise ahju keskmisel siinil 10–12 minutit või kuni beseepõhi on kergelt beežikas. Võta ahjust ja lase jahtuda 5–7 minutit. Kummuta siis beseepõhi uuele küpsetuspaberilehele ning eemalda ettevaatlikult enne all olnud paber.

3. Täidise tarvis mikserda vahukoor koos suhkrutega tugevaks vahuks. Määri vaht jahtunud beseepõhjale, puista peale (külmutatud) marjad ja keera põhi küpsetuspaberi abil rulli.

4. Seejärel sulata šokolaad ja nirista rull üle sulašokolaadiga. Paki rull paberisse ning hoia 3–4 tundi enne serveerimist külmas. Pärast mõningast seismist on seda lihtsam lõigata. Vahetult enne lauale andmist sõelu peale tuhksuhkrut.

HEA TEADA! Ka lihavõttelauale sobib Budapesti rull hästi. Siis võiks marjade asemel kasutada väikest purgitäit kompotivirsikuid või -mandariine, nagu originaalretseptki ette näeb.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa