Peotoidud  » Lihavõtted

Kuumal pannil röstitud jaanalinnufilee kreegikastme, kartuli-spinatitambi ja porgandi-kaalikaribadega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Ingrem Raidjõe
Selle roa krooniks on seest punane, medium rare’i küpsusastmega liha. Kuna jaanalinnuliha on rasvavaba, tuleb see küpsetades jätta seest pigem roosaks. Eksootilisele lihale sobivad lisandiks hästi ka eestimaised köögiviljad ja marjased kastmed.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Hõõru jaanalinnufilee hakitud ürtide, jahvatatud musta ja rohelise pipra ning oliiviõliga ja jäta maitsestuma.

2. Keeda kooritud ja pestud kartulid soolaga vees pehmeks, auruta kuivaks ja pressi läbi kartulipressi või sõela. Koori sibul ja küüslauk, haki mõlemad peeneks. Pese spinatilehed, vajadusel eemalda rootsud, ja haki peenemaks. Kuumuta sibul võis klaasjaks, lisa küüslauk, kuumuta madalal tulel. Lisa spinat, tõsta kuumust ja passeeri mõni minut. Lisa sool, riivitud muskaatpähkel ja rõõsk koor ning keeda mõnusa konsistentsi tekkimiseni. Lisa kartulipüree spinatile ja sega läbi. Maitsesta.

3. Lõika kooritud ja pestud porgandist ja kaalikast 8 cm ribad. Koori ingver ja lõika peenteks ribadeks. Prae pannil kuumas õlis porgand, kaalikas ja ingver, lisa meega segatud apelsinimahl, kuumuta, kuni vedelik on aurustunud ning porgand-kaalikas küpsenud, kuid siiski krõmpsud.

4. Kastme valmistamiseks keeda portvein kreegipüreega kokku. Lisa rosmariinioks. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Lisa pehme või.

5. Kuumuta ahi 170 kraadini. Tõsta liha 15 minutit enne valmistamist toatemperatuurile. Vajadusel anna lihaportsudele soovitud kuju kööginööri või hambatikkude abil. Rösti liha paksupõhjalisel pannil mõlemalt küljelt umbes 3 minutit, pruunista ka küljed. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta liha 5 minutiks ahju järelküpsema
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa