Peotoidud  » Lihavõtted

Klassikaline kuumutatud pasha

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti
Klassikaline kuumutatud pasha mandlite ja aprikoosidega.
Hõõru kohupiim läbi sõela. Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga. Kohupiimamass, vahustatud munad, hapukoor, sulatatud või ja sidrunimahl sega paksupõhjalises potis hoolega läbi. Pidevalt segades kuumuta saadud massi keemiseni. Lisa hakitud aprikoosid ja mandlid. Vooderda pashavorm või sõel marliga ja kalla mass ettevalmistatud nõusse nõrguma. Keera marli otsad pashamassile ja aseta peale kerge vajutis.
Hoia pashamassi umbes ööpäeva jooksul vajutise all. Kummuta pasha serveerimistaldrikule ja kaunista pealt erksavärviliste puuviljadega. Eriti sobilikud on lihavõtte ajal kollased ja rohelised toonid. Enne serveerimist hoia 24 tundi vajutise all nõrgumas.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
õnnetu 07.apr 2012 15:42
Minu pasha läks selle retsepti järgi aia taha, on alati õnnestunud, aga pole kunagi selle retsepti järgi teinud.
moor 23.apr 2011 19:59
Minu pasha läks seekord aia taha. Ostsin Farmi lahjat kohupiima, pole seda varem kasutanud. Segasin kuumutades kogu aeg, aga siis hakkasid mingid tükid sisse tekkima. Maitsesid nagu kummi. Varem pole mul kunagi seda juhtunud. Pasha ei keenud, isegi esimest popsu polnud veel olnud. Minu retseptis on kirjas, et kuumuta esimese popsuni. Praegu nõrgub, aga ma ei looda sellest midagi head, igatahes külalistele küll ei julge pakkuda.
ewu 17.sept 2010 17:16
ahjaa...ja olen kasutanud siiani margariini...see toimib samuti päris edukalt :)
ewu 17.sept 2010 14:44
mina olen selle retsepti järgi teinud paar viimast aastat. ja kõik on jäänud nii, nagu retseptis. ning kõik on väga rahul ja kiidavad. plaan on seda isegi täna teha.. :D
Marx 04.apr 2010 18:19
Suhkrut on küll selles retseptis liiga palju. Mina panin poole vähem ja tuli parajalt magus. Kui kõik see suhkur sinna sisse uhada siis vast tuleb liiga magus.
1