Peotoidud  » Lihavõtted

Kuumutamata pasha

Keskmine hinne: 4.2 Allikas: toidutare.ee Autor: Raili Mikk
Kuumutamata pasha retsept koos detailse samm-sammult etappide ja fotodega.
Valmistusaeg:

Valmistusaeg: 30 min + 24 tundi nõrgumiseks

Kogus: 6 portsjonit
Pane rosinad leigesse vette likku. Pane või madalal kuumusel pliidile sulama. Kalla kohupiim kaussi ja sega ühtlaseks. Lisa munarebud, suhkur ja vanillsuhkur. Sega kohupiimamass ühtlaseks. Pese sidrun ja riivi koor kohupiima hulka. Pigista sinna ka terve sidruni mahl. Haki pähklid või mandlid suure noaga peenemaks.
Kurna rosinad, lisa koos hakitud pähklitega massile. Lisa segule sulatatud või Vahusta koor 1 sl suhkruga tugevaks vahuks. Sega vahukoor kohupiima hulka. Vala segu hõreda riidega (näiteks marliga) vooderdatud pasha vormi või sõelale, tõsta servad kohupiimale ning aseta peale vajutis. Tõsta vorm kaussi, kuhu saab valguda kohupiimamassist eralduv vedelik. Hoia pashat ööpäev külmkapis, eemalda seejärel vormist ning kaunista värskete puuviljadega või kompotiga.

Vaata samm-sammult pasha valmistamise fotodega õpetust
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
vmustankin 25.apr 2011 10:09
Sidrun peab olema väike, siis ei lähe väga hapuks, sest minul läks juba keskmise sidruniga mega hapuks.
moos 09.apr 2010 09:43
õnnestus imeliselt :) pähkleid ja mandleid panin ka suuremal hulgal sisse. meil jagus ainult 4-le, aga ju me siis suure söömaga ja tõesti eriliselt hea oli
sapsik 01.apr 2010 14:19
Tõesti väga hea tuli. Mina panin nii rosinaid, pähkleid, kuivatatud aprikoose ja kuivatatud kirsse. Terve sidruni asemel panin pool. Kaunistasin riivitud shokolaadi, külmutatud maasikate ja aprikoosikompotiga.
saara 16.apr 2009 16:01
Väga hea tuli. Rosinate asemel panin kuivatatud aprikoose ja kasutasin mandlilaaste. Sidrunit ei pannud üldse, sest olen nii paljud koogid ja magustoidud sellega ära rikkunud. Ei julge enam... Ja munavalgetest tegin pärast tavalisi beseeküpsiseid, väga lihtne ja hea variant munavalgete kasutamiseks. Ja pashast jätkus seitsmele :)
pensionär 21.mai 2008 23:03
Olen juba aastaid teinud lihavõtte pashat ilma keetmata. Lihtne ja sama hea või isegi parem kui keedetud pasha.
siirikirikal 20.märts 2008 12:29
See vorm on ostetud Tallinnast, Pikal tänaval asuvast käsitööpoest
alias20 20.märts 2008 12:00
kus saab osta sellist vormi nägu pildil?
indrekparli 18.märts 2008 16:12
Ca 6 inimesele, eeldades, et tegemist on magustoiduga, millele eelneb ka mõni muu käik.
juku 17.märts 2008 15:59
mitmele inimesele sellest jätkub?
1