Peotoidud  » Lihavõtted

Kuumutatud besee ehk Šveitsi besee

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Pane munavalged ja suhkur kuumakindlast klaasist või terasest vahustamisnõusse. Aseta anum tihedalt kõrge ja kitsa keedunõu peale. Keedunõus olgu mõne sentimeetri paksune kiht nõrgalt keeva vett, kuid anuma põhi ei tohi veeni ulatuda. Lahusta suhkur vispliga segades ja kloppides, hoides anumat keedunõu peal 5–6 minutit ehk kuni munavalgesegu on tuline (50 °C). Tõsta seejärel kauss lauale ning mikserda segu alguses keskmisel, hiljem aga suurel kiirusel, kuni vaht moodustab kõrgeid teravaid tippe ning on jahtunud toatemperatuurile; selleks kulub kokku umbes10 minutit.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta beseemass tähekujulise otsakuga varustatud kondiitrikotti, hoia seda panni suhtes vertikaalselt ning joonista paberile soovitud kujundid, näiteks väikesed kettad, ning pritsi neile servadesse üks lisaring kõrgusse. Kuivata poolavatud uksega leige ahju (umbes 75°) keskosas. Kuivatamine kestku ligikaudu 4 tundi. Ebapiisavalt kuivanud besee jääb seest niiskeks ja muutub jahtudes pehmeks. Besee on valmis, kui ta irdub vabalt paberist, on õhkkerge ja kobiseb õõnsalt. Tõsta pesad pannilt tasasele pinnale või restile ja lase täielikult jahtuda. Beseepesi võib täita meelepärase hapuka kreemi või keedise, kohupiimakreemide või jäätisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kata 26.aug 2010 09:20
Need on nagu sefiirid kui paremad väga head:Y :)
1