Peotoidud  » Lihavõtted

Parim kapsapirukas

Keskmine hinne: 3.79 Allikas: 100 rooga
Üks parematest kapsapirukatest läbi aegade.
Valmistusaeg: 40-60 min
Sega kohupiim, toasoe või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks, pane see veidikeseks külma. Haki kapsas peeneks ning hauta väheses vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja hakitud tilliga. Nõruta hautatud kapsas sõelal kuivaks. Suru tainas ahjuplaadi põhja ja äärtele. Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Stella 10.veeb 2017 11:25
Sama retsepti leidsin selveri retseptikalendrist ja maitseb tõesti hästi. kapsa asemel võib täidiseks midaiganes panna.
Piret 13.juuli 2016 22:06
Parim kapsapirukas-oma nime vääriline :) Teen seda pirukat alati gluteenivabalt ja no super hea!
Juhan 12.dets 2015 14:22
Tegin selle piruka rootslastele siin Rootsis - oi küll meeldis!!! Aitäh :-)
Mina 01.aug 2014 12:24
Kuna ka minul pole siin kohupiima saada, siis mina kasutan kohupiima asemel Philadelphia soft cheese või teisi soft cheese. Väga head koogid tulevad. Segan nii taignasse kui ka koogi peale katteks. Küpsetaks kohe iga päev, nii head tulevad.
Helen 04.juuni 2014 13:50
Tõeliselt mõnus ja maitsev pirukas. Kõik kes sõid, kiitsid :)
Merli 29.jaan 2013 16:59
Tegin ja teen veel -väga väga maitsev!. Soola panin ka suti rohkem -ikka oma maitse järgi! Need kes armastavad juurvilju, neile maitseb alati. Ise eelistan ka soojana -järgmisel päeval soojendasin mikros. Mmmm....
Kiisu 03.sept 2012 13:17
Kellele põhi rasvane, proovige siis ilma rasvata: 250 gr. ricotta kohupiima, 3 muna, 65 gr. graham jahu või 100 gr. tavalist ja 2 tl. küpsetuspulbrit pisut soola ja suhkrut. Teen sellega õunakooki, küllap kõlbab ka kapsale.Suurele plaadile tuleb ilmselt topeltkogus.
kass 02.sept 2012 21:41
soola panna 3 tl ja kapsas natuke rasvas pruunistada.
Allan S 22.juuli 2012 17:03
näma näma näma näma :o)
kairc 16.mai 2012 08:23
Keskpärane pirukas. Küpsetamine nõudis aega, eelkõige kapsa hautamine. Lõpptulemus oli minu jaoks pisut mage. Aga ehk rikub mu emotsioone see, et sõin pirukat alles jahtunult. Võib-olla (tõenäoliselt) on ahjusoe küpsetis oluliselt parem. Mu vanaema praadis pirukat järgmistel päevadel pannil, ütles, et nii läks pirukas paremaks :)
Neiu 23.veeb 2012 12:42
Tainas oli ainus asi, mis meie 6-sele seltskonnale siin maitses. Kuuest inimestest võttis vaid üks noormees jahtunud pirkast veel lisatüki. Ülejäänu läkski südamevaluga prügikasti. Rohkem ei tee. PS! Soola panin retseptiga võrreldes 3 korda rohkem ja ikka oli maitsetu ja mage, käis suus ringi.
Anetu 16.veeb 2012 17:38
Põhi oli küll väga maitsev, aga kapsas jäi mul veits tooreks..oleks pidanud kauem hautama. Muidu täitsa hea pirukas.
Serendipiti 01.veeb 2012 17:06
Hea pirukas. aga soola läheb ikka kõvasti rohkem kui retseptis antud. mulle maitseb külmalt kõvasti paremini.
n23 04.jaan 2012 14:42
Sai tehtud, jumaldan muidu kapsapirukaid jms. Välja tuli täpselt selline nagu pildil. Minule maisteb rohkem, kui on soe - maitse on tugev. Soola võib ehk vähe rohkem lisada, muidu väga hea. PS : ärge küpsetuspaberit võiga kokku määrige ! Esimese korraga valgus tainas mööda plaati laiali, kallasin kõik kaussi tagasi ja lisasin rohkem jahu ja tuli ideaalne.
Boho 21.okt 2011 15:29
Superhea pirukas, nii soojalt kui külmalt süües! Olen korduvalt teinud, kui on rohkem külalisi ja alati on hästi peale läinud. Ja seda pirukapõhja retsepti olen kasutanud ka muude katetega, näiteks kukeseened sibul, ka väga maitsev.
runcis 28.sept 2011 10:26
Pirukas õnnestus hästi, kuid teist korda kindlasti ei tee, on paremaid kapsapirukaid.
Birgit 05.märts 2011 10:07
Parim pirukas ;)
Birgit 15.dets 2010 20:56
tahakski uuesti teha, aga elan nyyd hispaanias, kus kahjuks ei myyda ei kohupiima, ega kodujuustu, muidu olen alati kodujuustuga teinud... oskate soovitada veel alternatiive?
birgit38 15.dets 2010 20:55
no superhea pirukas ikka! teen seda ikka ja jälle :):)
Katsetaja 05.dets 2010 11:11
Põhja võib tõesti teiste pirukate puhul kasutada, kuid pirukas ise.. Söödav on ta küll, kuid parimaks seda kindlati ei pea. Ka meespool mitte. Soojalt minu arvates maitsvam. KUI peaksin kunagi veel tegema, siis paneksin kindlasti kapsale juurde muna ja sinki või miskit muud, mis tekstuuri ja maitset juurde annaksid (seekord lisasin värvi mõttes natuke porgandit).
Hindaja 20.juuni 2010 22:22
väga maitsev- tegin juba järgmisel päeval uuesti. Panin kapsale lisaks hakitud muna ja praetud sibulat. Muna-kooresegusse panin maitseainesegu (juurviljavürts):Y
Gleissy 01.mai 2010 19:11
sellest pirukast on saanud minu üks absoluutseid lemmikuid, mille tegemisel on õnnestumine alati garanteeritud! Olen vist seda juba mingi oma viis korda teinud selle kuu jooksul. Alustaigen on lihtsalt SUPER! aga katet olen tuuninud oma maitse järgi hapukapsa ja hakklihaga;)
water 22.apr 2010 19:07
väga maitsev pirukas
Gleissy 21.märts 2010 01:45
No lõpuks ometi üks tore taigen:Y seda võiks igasugu koogi/piruka põhjana kasutada :) kapsapirukas tuli ka väga hää :P järgminekord proovin hapukapsaga, siis saab ehk väheke särtsakama maitse, antud pirukas jäi maitse poolest veidi tuimaks, aga muidu oli hea ikka ;)
kaili 17.märts 2010 20:14
väga hea pirukas aga soola on ikka liiga vähe minu meelest, aga kui soola maitse jägi panna, siis on tõeliselt mõnus piuka, eriti veel järgmine päev.
123