Peotoidud  » Lihavõtted

Valelambapraad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodu ja Aed.
Loomalihast valelambapraad kõlbab ka neile, kes muidu lambaliha ei söö, väites, et sellel on "kasukamaitse".
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Koori küüslauguküüned ja lõika pikuti pooleks. Torka lihasse terava noaga mõne sentimeetri sügavusi auke. Pista igasse auku küüslauguküüne tükk. Hõõru liha soola, pipra ja tüümianiga ning vala peale veidi oliivõli. Torka lihatüki kõige paksemasse kohta praetermomeeter. Pane liha ahjuvormi küpsetuspaberile. Küpseta keskmisel ahjuvõrel 150°C juures vähemalt 1 tund, kuni liha sisetemperatuur on 75°C. Keera ahjust võetud praad fooliumisse ja lase veidi aega tõmmata. Lõika veidi jahtunud lihast ilusad praeviilud. Lisandiks võid serveerida juurvilja: keeda tükeldatud juurvilju 5 minutit soolases vees ja seejärel küpseta kergelt võis. Maitsva kastme saad ürtidest, oliivõlist ning vähesest sidrunimahlast. Valelambaprae juurde sobivad lisandiks ka soolases vees keedetud odrakruubid, nii koos juurviljaga kui ka ilma.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ludvig 16.nov 2011 00:40
Väga lihtne aga oi kui spets. Raske on end nüüd valmis toidust eemal hoida, mis siis, et kell on 1 öösel. Soovitan!
1