Peotoidud  » Lihavõtted

Lihavõttepatee

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Anna/2000 Autor: Paprika
Serveerige koos küpsetatud tomatite, keedetud või ahjukartulite, hapukurkide ja musta leivaga. Lambalihaga sobib hästi kokku ka piparmündimaitse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
700 g lambahakkliha ( osa võib asendada loomahakklihaga)
1 dl riivsaia
2 dl kohvikoort
1 dl vett või valget kuiva veini
1 suur sibul
2 muna
6-8 anshoovise- või kilufileed
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1 1/2 -2 tl soola
2 tl mett
1 tl kuivatatud rosmariini
Täidis:
8 keedetud vutimuna või u 12 paprikatäidisega oliivi
Kaunistuseks:
värsket maitserohelist
Segage riivsai koore ja veega (veiniga) ning laske veidike paisuda.
Hakkige sibul ja kuumutage koos lusikatäie õliga.
Suruge anshoovise- või kilufileed kahvliga katki ja keetke vutimune paar minutit.
Segage hakkliha koos maitseainetega ühtlaseks taignaks. Maitse täpsustamiseks veeretage massist väike kotlet ja küpsetage pannil või mikrolaineahjus.
Pateed võib küpsetada keraamilises või silikoonvormis või piklikus keeksivormis, mis võtab veidi enam küpsetamisaega.
Pange pool hakklihakogusest vormi põhja ning sellele kooritud vutimunad või oliivid. Katke pealt ülejäänud hakklihaga.
Tehke vormile fooliumist kaas ja küpsetage 175º C juures 1-1 1/2 tundi. Enne valmimist eemaldage foolium, et toit pealt pruunistuks.
Võtke patee ahjust välja ja valage ettevaatlikult ära vormi põhja kogunenud rasv.
Laske jahtuda, tõstke vormist välja ning viilutage.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa