Peotoidud  » Lihavõtted

Kahe kala salat

Keskmine hinne: 3.08 Allikas: Anna/2000 Autor: Paprika
Maitsetest tulvil pühadelaua eelroog.
Valmistusaeg: üle 60 min

Kala maitsestumiseks 2 tundi

Kogus: 1 portsjon
600 g lõhefileed
Marinaad:
1/2 dl oliiviõli
1 sidruni mahl
musta pipart
Salatiks:
salatilehti
1 purk anshoovist või vürtsikilu
1 purk konservube
4 keedetud muna
rohelisi oliive
punasibularõngaid
basiilikulehti
Kastmeks:
1 dl oliiviõli
3 sl veiniäädikat
2 purustatud küüslauguküünt
1 tl vedelat mett
soola pipart
Segage kastmeained varakult kokku ja laske segul külmkapis maitsestuda. Lõigake kalafilee õhukesteks viiludeks, pange kaussi ning valage peale õlist ja sidrunimahlast segatud marinaad. Raputage üle vähese musta pipraga. Laske maitsestuda paar tundi. Laotage fileetükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetage 250 kraadi juures lühikest aega- liiga pikk praadimine muudab kala kuivaks. Asetage salatimaterjal vaagnale. Kõige alumiseks kihiks pange salatilehti, sellele sibularõngaid, ube, oliive, munaviile või- sektoreid. Viimasena sättige taldrikule lõhelõigud ja rulli keeratud kilufileed. Kaste andke juurde eraldi nõus. Võite teha taldrikutele ka salatiportsjonid. Kogusest jätkub neljale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa