Peotoidud  » Lihavõtted

Tšahhobili ehk hautatud part tomatikastmes

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Gruusiapärane roog, mis sisuliselt kujutab endast linnuliharaguud. Pardi asemel võid kasutada ka kana, kalkunit või hane.
Valmistusaeg: üle 60 min

valmistusaeg 15 minutit + 1,5 tundi hautamiseks

Kogus: 4 portsjonit
Pese ja puhasta lind, lõika tükkideks. Kuumuta hautamisnõu põhjas õli ning pruunista selles linnulihatükid. Lisa hakitud sibul, tomatipüree, veiniäädikas, portvein, kuubikust ja veest valmistatud puljong, sool ja pipar. Hauta madalal kuumusel umbes 1,5 tundi. Serveeri keedetud riisiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
MK 04.dets 2008 16:37
Siin on kogustega nats mööda pandud. Kui soovite teha head ja ka kaalu alandavat toitu, siis võtke kanal nahk maha (soovi korral). Ehk siis lõigata kana tükkideka, nats soola pipart, potti, peale tükeldada sibulad, u. 80% kana kaalust (tundub palju kuid asi õigustab ennast), segage omavahel läbi, kallake potti u. 2-3 cm jagu valget veini/kuiva siidrit ja keema, kui asi keeb, ei kui madalale tulele ja keeta kuni sibul on läbipaistev, siis lisada tomatid, samuti vähemalt 80% kanakaalust (võib ka komservtomateid), soola asemel sojakastet, kindlasti rohkelt koriandri lehti. Ettekujutusel võib lasta lennata ka chilli, basiiliku ja küüslaaugu näol, kuigi algpärases retseptis neid ei ole. Vanaemalt sain 1963 aastal valmistatud ja Gruusias ostetud kokaraamatu, samuti on seda toitu meie peres tehtud viimased 40 aastat.
Isuke 16.apr 2008 16:23
tehtud ! Kasutasin kana ja veidi üle 0,5 l. vett. Hautasin värki tasasel tulel isegi veidi kauem ja kana luud olid pea olematud. Soolaga peaks ette vaatama, sest see va puljongikuubik niigi soolane. Mingis inspiratsioonihoos lisasin lõpus hapukurgikuubikuid -oli nagu Gruusias söödust meeles. See õigustas end igati. Väga hea kõhutäis.
1