Peotoidud  » Lihavõtted

Tarretatud kalatort näkileivast

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Ka külmlaua naelaks ja keskpunktiks võib olla tort, mis sellisel juhul on muidugi soolane.
Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Kinnita paber serva külge ja lõika ülejääk 2 cm kauguselt ära. Purusta tükeldatud näkileivad köögikombainis, lisa vesi ja sulatatud või. Sega tainaks ning suru ühtlase kihina vormi põhja. Pane zhelatiinipulber veega paisuma ja sulata kuumaveevannis. Mikserda koor pehmeks vahuks. Lõika kala pisikesteks tükkideks ning peenesta murulauk, sega mõlemad kokku toasooja jogurti ja maitseainetega. Kalla peene joana juurde soe zhelatiinilahus, samal ajal segamist jätkates. Seejärel kalla hulka vahustatud rõõsk koor ja tõsta lusikaga alt ülespoole segamini, püüdes vahtu mitte lõhkuda. Vala segu ettevalmistatud koogivormi, kata kinni ja jäta vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi tarretuma. Veidi enne serveerimist pane toasoe toorjuust kondiitrikotti ja kujunda figuurse otsiku abil tordi pinnale ruudustik. Aseta ruutudesse õhukestest lõheviiludest keeratud rullikesi ja peenestatud murulauku. Serveeri peolaual külma suupistena.
NB! Tordi lahtilõikamisel hoia nuga enne iga järgmist lõiget paar sekundit väga kuumas vees.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa