Peotoidud  » Lihavõtted

Sidruni-mandlipasha

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Pasha tee valmis päev enne serveerimist ja jäta külmkappi vajutuse alla nõrguma.
Kogus: 8 portsjonit
Pane kohupiima hulka munakollased ja suhkur, sega läbi. Lisa sulatatud ja jahutatud või, seejärel rosinad, mandlilaastud, sidruni mahl ja riivitud koor. Kõige lõpuks sega hulka vahustatud koor ja maitsesta vanillisuhkruga. Kalla segu pashavormi või marliga vooderdatud sõelale. Aseta peale kerge vajutus ning lase järgmise päevani nõrguda.Kummuta pasha vormist välja ja kaunista vahetult enne serveerimist.

NIPP: Kui pesed munad enne lahtilöömist jooksva vee all puhtaks, kasutad värskeid munakollaseid ja kaua pashat kapis ei hoia, ei tohiks salmonelloos sind tabada. Retseptist võib munakollased ka välja jätta. Vahukoor ja kohupiim annavad samuti hea kreemise konsistentsi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marta-Orchid 06.apr 2012 14:57
NÄMMA :)
wendy10000 06.apr 2012 11:53
Väga hea oli , lihtne ja hea teha. Soovitan!
Krika 14.apr 2011 15:55
Ilmselt olen oma varantidega hiljaks jäänud aga kui toorest muna ei taha (mina lasteasutuses ja ka ei saa seda lubada), võib munad vahustada, segada kohupiimaga ja lasta siis vaiksel tulele segades peaaegu keema tõusta - nii tehakse keedetud pasha puhul. Siis lisad teised ained ja paned nõrguma. Teine võimalus on munad enne keeta, väga peeneks teha, näiteks päris saumikseriga püreeks ja segada siis kohupiima hulka. Minu meelest nn Viru kohupiimakoogi sisse pandi ka keedumunad.
siilike 02.apr 2010 17:24
väga maitsev
Sabiina 31.märts 2010 15:53
Vaatan ja loen ja mõtlen, et proovida või mitte. Häbi tunnistada, aga mina olen selline loll, kes toorest muna suu sisse ei võta ja nüüd tahangi küsida, et kas ilma muna lisamata ka tasub seda toitu teha? Iseenesest kindlasti maitsev kui eelnevaid kommentaare lugeda ja vaatasingi, et keegi tegi ka ilma munata....ni et mis te arvate?
seymor 30.märts 2010 17:17
Minu vaieldamatu lemmik! Muidugi üsna rammus ka!;)
roigas 30.märts 2010 09:17
Väga maitsev, aga mina mune sisse ei pannud
kat. 10.apr 2009 11:22
See on aastaid meie pere lemmik. Rosinate asemel paneme marmelaadi, jääb tore värviline. Mahlane ja mõnus!
Maret S 09.apr 2009 17:21
kas tuli mahlane ja mõnusalt sidruni maitseline ka? :)
Atsinna 15.nov 2008 21:30
Kohupiimapastaga olen mina pashat teinud, tundub, et tavaline jämedateraline ei sobigi. Vanasti suruti ka läbi sõela, kui veel pastasid ei tehtud, et kohupiimamass peenem oleks.
liisu 15.nov 2008 20:56
kas siia peab panema kohupiimapasta või saab ka sõmera kohupiimaga?
küsija 28.apr 2008 11:07
Tõesti VÄGA maitsev! Soovitan soojalt!
siirikirikal 27.apr 2008 23:38
Komponentide kokkusegamine võtab ca pool tundi, lisaks üleöö külmkapis seismine.
küsija 27.apr 2008 16:19
Kui kaua tegemine aega võiks võtta...?
kris 31.märts 2008 17:09
väga hea
1