Peotoidud  » Lihavõtted

Koržetsi kulebjaaka

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Vladislav Koržets
Vladislav Koržetsi kulebjaaka kolmele nurgale
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Sega pärmitainas, lase sel kerkida, sõtku, lisa nii palju jahu, et tainas enam käte külge ei kleepu, ning lase uuesti kerkida.
2. Küpseta vedelast hapendamata tainast mõned õhukesed pannkoogid.
3. Valmista kolm erinevat täidist. Esiteks prae ja küpseta kalafi lee ning sega kalatükid peeneks hakitud keedumunade, sibulate, sibulapealsete ja petersellilehtedega ning maitsesta soola ja vähese pipraga. Teiseks prae värsked seened koos hakitud sibulaga ning maitsesta soola ja pipraga. Kuivatatud seened keeda enne praadimist läbi. Kolmandaks täidiseks prae peeneks hakitud porgand ja sibul, sega keeduriisiga ning maitsesta soola-pipraga.
4. Jaga tainas osadeks vastavalt sellele, kas tahad küpsetada ühe väga suure või 2–4 pisemat kulebjaakat. Rulli kogused vastavalt tööjärjele lahti.
5. Tõsta pirukapõhjale viirg kala-sibula-petersellitäidist nii, et moodustuks nõlvak.
6. Kata nõlvak õhukeste pannkookidega ja pane teisele poole riisi-porganditäidis. Kata ka riis pannkookidega. Nüüd laota kõige peale seenetäidis ning pane seente peale pannkoogid.
7. Sulge pirukas kattetainaga ja näpi kinni. Määri kulebjaaka lahtiklopitud munakollasega ja pane ahju. Küpseta 180-kraadises ahjus kuldpruuniks.
8. Kuum kulebjaaka määri võiga ja kata rätiga. Serveeri kulebjaakat kastmega, kuhu läheb 300 g hapukoort, 200 g majoneesi, 1 sl sinepit, 1 hapukurk ja riivitud sidrunikoor.
Piruka kõrvale sobib joogiks tee.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa