Peotoidud  » Lihavõtted

Mel i Mato ehk kodune kohupiim sidrunimahlaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kodus valmistatud kohupiim on Katalooniale vägagi iseloomulik. Seda lihtsat magusrooga serveeritakse mee, kreeka pähklite, piiniapähklite, rosinatega. Sobib hästi ka värskete marjadega. Kodujuustuga võrreldes on pehmem ja mahedam.
Kogus: 4 portsjonit
Vala piim koos sidrunikoorega potti ja lase keema tõusta. Keera kuumus nõrgaks ja keeda 10 minutit. Võta tulelt ja lase jahtuda umbes 70 kraadini, siis on piim veel kuum, kui mitte põletav. Nirista segades hulka sidrunimahl, kuni piim kalgendub. Lase täiesti jahtuda. Vala marliga kaetud sõelale ja nõruta. Vala saadud kohupiim väikestesse vormidesse või suuremasse kaussi, kust võid serveerimiseks selle välja kummutada või lusikaga tõsta. Serveeri mee, kreeka pähklite ja piiniapähklitega.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Jeti 12.juuni 2008 17:24
Oh ma ei või! Kohupiim on mu lemmiktoiduaine ja kui lugeda siit sellist hõrgutist...Kahjuks pole ma suur gurmaan, seda enam tahaks häid asju proovida.
1