Peotoidud  » Lihavõtted

Klassikaline tiramisu värskete viigimarjadega

Keskmine hinne: 4.22 Allikas: Maitsenaudingud Autor: Heimar Kuuskler
Kokasaate 17.04.2008 retsept.
Kuumuta vesivannis munakollased, Marsala vein ja suhkur tugevaks vahuks, jahuta mass kohe jäävanni maha, sõelu. Sega omavahel espresso, Amaretto liköör. Kasta Savioardi küpsised kohvi-likööri segusse, mõlemalt poolt 1 sekundiks, aseta küpsised vormi põhja. Sega omavahel vahustatud munakollase-veini mass, vahustatud vahukoor, mascarpone toorjuust ja vanillipasta. Vala seejärel kreem leotatud küpsistele peale, silu ja aseta külmkappi tahenema. Serveerimisel raputa tiramisule peale kvaliteetset kakaod. 
MARINEERITUD VIIGIMARJADE valmistamiseks lõika viigimarjadest sektorid ja maitsesta vanillipasta ja külmpressitud vanilliõliga, serveeri koos tiramisuga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ifrid 27.jaan 2010 18:07
Mis küpsised need Savioardi küpsised on ja kas seal on küpsise viiludes see kogus.
Irru 28.juuni 2009 12:00
See tiramisu on küll üks parimaid variante, mida olen katsetanud. Pole liiga magus. Kõik, kes seda on proovinud, on küsinud retsepti ja väga kiitnud.
auhauh 04.mai 2008 21:23
NB! Itaalia klassikalise Tiramisu retseptis on vahukoore asemel vahustatud munavalge. Kuigi magustoidu nimi tõlkes tähendab "tõmba mind üles" ehk siis "turguta", on Mascarpone ise juba piisav kaloripomm - vahukoor on liiast.
Kädy-Liis 23.apr 2008 15:17
Päris hea asi.
siirikirikal 23.apr 2008 13:38
Kui kardad salmonelloosi, siis kasuta ainult terveid mune, pese koort hoolega enne kasutamist (salmonella asub koorel, mitte muna sees), eelista kontrollitud munatootjaid.
svenartur 23.apr 2008 13:29
Ja kuidas see retsept väldib salmonellosi võimalust?
1