Peotoidud  » Lihavõtted

Pavlova koogid maasikatega

Keskmine hinne: 2.71 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Pavlova tort pärineb väidetavalt Uus-Meremaalt, kuigi austraallased peavad seda endi väljamõeldiseks.
Kogus: 8 portsjonit
See pealt krõbe ja suussulav ning seest pisut nätske tort on vallutanud kogu maailma maiasmokkade südamed. Tordi sünnilugu räägib, et kui kuulus baleriin Anna Pavlova esines 1926. aastal Uus-Meremaa pealinnas Wellingtonis, inspireeris see üht hotellikokka valmistama beseetorti, mille ta nimetas baleriini auks Pavlovaks.

1. Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks. Lisa pidevalt vahustades paari supilusikatäie kaupa suhkur, kuni vaht on läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja äädikas.

2. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed tainapätsid. Küpseta 125 kraadi juures 40 minutit. Kui küpsetad suurt beseed, säti ahi 150-kraadini ja küpseta beseed ahju alumisel siinil 1,5–2 tundi. Tõsta serveerimisalusele.

3. Täidise tegemiseks vahusta koor ja maitsesta tuhksuhkruga. Püreeri kolmandik maasikatest ning maitsesta püree tuhksuhkru, laimimahla ja likööriga. Ülejäänud maasikad sega hulka poolitatult. Kata besee(d) vahukoore ja maasikakastmega. Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Anu 30.jaan 2013 17:42
Tegin,sagu soovitatud,150 kraadi ja 1,5 tundi.Pealt ja põhi kõrbesid ära.Mina soovitaks väiksemate pallide puhul 40-50 minutit ja 120 kraadi.Muidu hea ja lihtne teha. Need pallid,mis polnud kõrbenud olid superhead!!
Maarja ja Silver 15.sept 2012 18:43
Üritame ka teha!
kokkaja 08.juuli 2012 13:37
proovin kohe
kodukokk 17.dets 2011 17:46
tasus proovimist. tegin väga, väga nõrgal kuumusel 1,5 tundi keskmiseid palle.
Hindaja 25.dets 2010 20:06
:Y super
hels128 05.juuli 2010 14:02
Ootasin pikalt maasikaaega, et seda maiust proovida. Teegin ühe suure nn tordipõhja ning see paisus ahjus mehiselt (150 kraadi ja 2 tundi). Väikese äpradusena õnnestus poest osta juba halvaks läinud vahukoor (tähtaeg oli samal päeval) ning asendasin koore vahustatava vaniljekastmega (12% rasva). Seega sai kook pisut lahjem, kuid maitses ikkagi päris hea. :) Külalised sõid ja kiitsid.
sikuke12 02.apr 2010 15:39
:):(;):R:D:D:S:P:T:H
Pavlova 11.jaan 2010 12:49
Mina tegin siis tuhksuhkruga ja täitsa maitsev sai, kõik vähemalt kiitsid :)
mai 02.jaan 2010 19:03
munad ei läinud vahtu, jäi selline vedel värk :( ei tea, kas asi suhkrus, vahustasin ja vahustasin, lõpuks oli mikser nii kuum, et kartsin plahvatust :)
NurrMarta 25.nov 2009 15:05
Ja selles retseptis on suur pavlova 150 kraadi juures 1,5 tundi või väikesed 125 kraadi juures 40 minutit. http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=8264
NurrMarta 25.nov 2009 15:02
Uskumatu, kas tõesti kõik on küpsetanud 150 kraadi juures 1,5 tundi või kauemgi? Ja ei mingeid probleeme? Mul hakkas selle peale juba esimese poole tunni järel kergelt pruunikaks tõmbuma. Siis alandasin tugevalt kuumust ja viimaks nii 100 kraadi ligi sai poolteist tundi ka vastu peetud. Kuigi oleks vist võinud veidi varemgi ära võtta, kippusid juba seest liiga kuivaks jääma. Pildi järgi vaadates nad väiksemad küll ei olnud kui originaalis, nii et selles ka vast ei saanud asi olla. Teistes allikates, mis nüüd hiljem olen vaadanud, on olnud 125 kraadi juures. Aga sellise isetegevuse järel sain täiesti hea tulemuse.
Libanõid 11.nov 2009 22:26
väga head! Olen teinud nii kohupiima kui vahukoorega. järgmine kord segan vahukoore kohupiimaga. Tegin jõhvikatega (püreerisin), peale panin pooliku laimiviilu (see võiks kohe n.ö kohustuslik olla, hea maitse ja suurepärane välimus)
esimest korda teen 28.okt 2009 18:56
kas neid kannataks ka järgmine päev pakkuda?
siku 27.aug 2009 08:39
Saab selle valge veini äädika asemele midagi muud panna,või võib hoopis ära jätta ei juhtu ka midagi või?
pavlova 13.juuni 2009 12:42
väga hea magustoit tõesti
Didi 10.mai 2009 21:22
Võib julgelt teha poole koguse suhkruga ;) Teen seda magustoitu väga tihti, kuuest munavalgest saan 2 plaaditäit pätsikesi.
Ingrid 08.sept 2008 20:03
Nii odavat ja head magustoitu on raske leida! 20 krooniga saab sööduks kogu seltskond. Super.
bersan 08.juuli 2008 15:47
Parimaid magustoite ja väga lihtne teha!
1