Peotoidud  » Lihavõtted

Tsoureki – Kreeka lihavõttesai

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kreeklaste originaalretsept näeb ette mahaleb-kirsipuu ja mastikspistaatsia lisamist. Eestist selliseid maitseaineid ei leia, kuid Kreekasse sattudes tasub end nendega varustada.
Kogus: 8 portsjonit
1.  Lahusta leiges vees pärm.
2.  Sega kausis omavahel hoolikat kõik taina komponendid, sh pärm.
3.  Segatud tainas kummuta lauale ja sõtku tainast umbes viis minutit.
4.  Aseta tainas uuesti kaussi, kata see käterätikuga ja lase tund aega toasoojas kerkida.
5.  Kerkinud tainas jaota laual kolmeks võrdseks osaks ja rulli osad pikkadeks ribadeks.
6.  Aseta ribad ahjuplaadile ja põimi need palmikuks. Palmik jäta ahjuplaadil toasoojas veel kuni tunniks ajaks kerkima.
7.  Klopi üks toores muna lahti ja määri sellega palmik pealt kokku. Palmiku keskele suru kolm värvitud muna.
8.  Aseta palmik eelsoojendatud 210kraadisesse ahju 25 minutiks küpsema.
# Soovi korral võid saia sisse lisada ka rosinaid ja sukaadi asendada riivitud apelsinikoorega.
# Värvitud munad tähistavad traditsiooniliselt Kristuse verd, soovi korral võid need lisamata jätta.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa