Peotoidud  » Muu

Puuvilja-iirisefondüü

Keskmine hinne: 3.18 Allikas: Nigella Ekspress Autor: Nigella Lawson
Kõik asjad maitsevad iirisekastmesse pistetuna hästi ja see siin on imeline puding, mis sobib nii argi- kui pidupäeva.
Kogus: 2 portsjonit
Nii tuleb kastet valmistada veidi rohkem kui vaja, aga vähemalt ei pea oma sülge teistega jagama. Samuti võib valmistada vaid pool siinsest kogusest ja kallata see ananassi-, papaia- ja mangokuubikutele. Igal juhul ei tohiks iirisefondüü liiga kuum olla, sest kipub siis liiga vedelaks jääma. Kui teed selle enne soolast käiku valmis, saavutab fondüü söömise ajaks täpselt õige temperatuuri. Samuti maitseb see mulle väga ka külmast peast, kui söön seda lusikaga otse tassist. Kuldsiirupi võib asendada tumeda maisisiirupiga, aga sellel on vähem venivust ja maitset.

Valmistamine:
Sulata kastrulis suhkur, siirup ja või ning keeda 5 minutit. Lisa vahukoor ja vanilliekstrakt, sega läbi ja võta kastrul tulelt. Tõsta kaste kahte tassi või väikesesse kaussi ning säti puuviljatükid kahele alustassile või ühele taldrikule.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 27.dets 2009 15:58
Ma kahtlustasin ka, et see "kuld" võib olla hele, aga see asendusena pakutud tume maisisiirup suunas kuidagi tumedama suunas :)
Kadiann 27.dets 2009 14:01
Nigella raamatus on tõlgitud hoopiski "hele siirup" :) igatahes on see poeriiulilt leitav erinevalt "kuldsest siirupist";)
NurrMarta 11.dets 2009 19:54
Ma väga loodan, et Nigella Express on tõlgitud paremini, kui see retsept siin. "Pudding" tähistab inglastele lihtsalt mistahes magustoitu. Ja kuldsiirup? Ehk siiski näiteks tume siirup.
1