Peotoidud  » Muu

Graavkala põhiretsept ehk kala kiirsoolamine

Keskmine hinne: 3.94 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
Kala kiirsoolamiseks on igal kalasõbral oma suupärane retsept. Tavaliselt kiirsoolatakse lõhet, forelli ja siiga. Tasub proovida ka räime, koha, ahvenat või särge, sest need väärivad maitsmist.
1. Aseta kala küpsetuspaberile, nahapool all. Maitsesta maitsesegu ja hakitud tilliga.
2. Keera kala paberisse ja pane kilekotti. Jälgi et nahapool jääks alla. Pakile võid asetada ka mingi raskuse, et maitsed paremini kalasse imenduksid.
3. Serveerimisel lõika filee peapoolt alates õhukesteks viiludeks.

• Konjakiga maitsestatud graavkala: Valmistamisel kasuta põhiretsepti, millele lisa 4 sl konjakit.
• Laimiga maitsestatud graavkala: Maitsestamisel kasuta põhiretsepti ja kata kala õhukeste laimiviiludega.
• Apelsiniga maitsestatud graavkala: Maitsestamisel kasuta põhiretsepti ja kata kala fileeritud apelsinilõikudega.
• Roseepipraga maitsestatud graavkala: Maitsestamisel kasuta põhiretsepti ja kata kala kergelt uhmris purustatud roseepipraga.
• Pipra ja tilliga maitsestatud graavkala: Maitsestamisel kasuta põhiretsepti ning kata kala purustatud musta pipra ja hakitud tilli seguga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pisipoja 16.mai 2009 14:36
tegin ära ja oligi väga hea. Retseptile oleks võind ka mulineerimise aja juurde lisada ja kas hoida ikka külmas.
1