Peotoidud  » Muu

Sefiirikook isadepäevaks

Keskmine hinne: 3.62 Autor: Eva Palu
Rohke täidise ja sefiirikattega biskviiditort inspiratsiooniks neile, kelle isad magusat armastavad.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Biskviidipõhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Sega käsitsi juurde eelnevalt läbisõelutud jahu, ettevaatlikult munavahtu alt üles tõstes. Küpseta 24 cm-ses vormis, mille oled eelnevalt määrinud seest võiga, 175-kraadises ahjus ca 15-20 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Aseta jahtuma ja lõika jahtunud kook keskelt pooleks.
2. Määri alumine koogipoolik hapuka moosiga. Fotol olev kook on määritud vaarikatest toormoosiga. Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks ja sega kahvliga purustatud küpse banaaniga. Määri saadud segu moosile ja tõsta peale teine koogipoolik.
3. Sefiiri valmistamiseks pane valmis mikser ja vahustamisnõusse munavalged. Pane suhkur, sidrunhape ja vesi potti ning kuumuta, segu pidevalt segades kuniks suhkur on sulanud ja segu keema läinud. Kui segu on keema läinud, alanda kuumust minimaalseks ja lase veel 3 minutit podiseda, aeg-ajalt segades. Pool minutit enne siirupi valmimise lõppu asu munavalgeid vahustama. Kui munavalge on juba pehmelt vahune, nirista sisse siirup, segu edasi mikserdades. Jätka mikserdamist, kuni saavutad läikiva tugeva massi. Kaunista kook sefiiriga.  
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
inx 03.veeb 2013 10:47
esimest korda tegin,,,kibe,,,kas kuumutasin suhkru üle või tõesti sidrunhapet sellele kogusele palju!!!:(((,,
Liisa 10.nov 2012 15:25
Kui suur see kook tuli ja paljudele jätkub? :)
Merx 02.nov 2012 11:33
Väike parandus: siirupiniidike ;)
Merx 02.nov 2012 11:32
Mina keedan siirupit alati täisvõimsusel- ei lähe kibedaks ega ka kõrbema :) Peab ainult ettevaatlik olema, et siirup üle ei keeks ( kui tekib siiurpiniidike, on siirup valmis ) - muidu suhkrustub ;)
Veronnu 27.apr 2012 16:11
Super!
Mairi 14.jaan 2012 17:55
N2mmi
Mairi 14.jaan 2012 17:53
Elu hea!
pirxxu 05.jaan 2012 10:54
väga hea tort ja imelihtne teha
kalllliiiiisss 22.nov 2011 17:55
Väga maitsev on, olen Avega nõus.
Ave 15.nov 2011 20:08
Kook kadus laualt kui võluväel :) aitäh retsepti autorile
Eva (retsepti autor) 14.nov 2011 17:36
Sidrunhappe asemel võib tõesti haput mahla (punasesõstramahl) kasutada. Tulemuseks on roosa sefiir. Sefiir tuleb tõesti kibe kui siirup liiga palju kuumust saab. Kuumuta tõesti väga madalal kuumusel ja pidevalt segada! Munavalge vahustamisel tuleb hästi kannatlik olla, käsimikseriga vahustamisel tunneb õige vahustamise astme ära siis, kui mikseril on massi juba raske vahustada. Kui olete sellise astme saavutanud, siis mikserdage 1-2 minutit veel ja peakski saama tiheda ja läikiva massi.
pipi292 14.nov 2011 11:26
Tegin elus esimest korda sefiiri ja tuli väga hea:)Väga lihtne oli ka.
krissu 13.nov 2011 13:45
super hea :D, pole eriti raske valmistada ja on maitsev ka.
ekberg 13.nov 2011 10:38
Soovitan munavalge siiski korralikult ülesse vahustada, lisada pisut sidrunhapet (see tugevdab veelgi munavalget(0,5 tl. on ilmselgelt palju) ning siis niristada peene joana juurde kuum suhkrusiirup. Vahustada pea jahtumiseni. Uskuge, sefiir sai super õhuline ja püsis väga hästi!
AiliV 12.nov 2011 15:13
tegin ka aga lisasin maasikatoormoosi,se-
fiir tuli aga natuke vedelapoolne ei vahustanud vist korralikult aga muidu väga hea.
Kiisu 12.nov 2011 14:19
Kuumutasite üle, siis läheb kibedaks.Varem sai tihti tehtud, ainult et kasutasin sidrunhappe ja vee asemel punasesõstra mahla. Sefiir tuleb mõnusalt roosa ja hapukas.Viimasel ajal pole enam teinud, ei usalda tooreid mune.
krista 12.nov 2011 13:12
Ei tea kas sidrunihape tegi kibeda maitse juurde või milles asi?
zackie 11.nov 2011 19:40
kohe proovin minu lemmik tort
helgi 11.nov 2011 11:32
kindlasti proovin,mul oli mingi vanem retsept,pidin väga kaua vahustama.
Haldjas 10.nov 2011 00:43
Ei pea jahutama...keev/kuum siirup tuleb munavalge juurde lisada. Külmalt pole kunagi lisanud...ei tea mis juhtub:) Mina olen sidrunhapet lisanud peale siirup lisamist munavalgetele...siis saan maitsta kui hapu ja kas panna veel või ei.
Õnneseen5 09.nov 2011 21:50
Seefiritort isadepäevaks. Pole iial seefiri teinud, tahaks teha, pisut kardan, seepärast küsin: retseptis pole kirjutatud, et siirup jahutada tuleks enne munavalge sisse niristamist vahustamisel. Kuidas siis teha, kas on üldse vahe külmalt või kuumalt? Kas sidrunhappe pulber 1/2 teelusikatäit liiga palju ei ole lisada? Vabandan ette oma ehk rumalate küsimuste pärast.
tinnnn 09.nov 2011 21:39
Tegin täna ja sai väga hea
kallliii 07.nov 2011 19:01
mm peaks proovima, meie issile meeldib sefiiritort
marju 07.nov 2011 14:44
kindlasti hea.
1