Peotoidud  » Muu

Krõbedad mandlipaneeringus kanapalad

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Krõbedad kanafileest valmistatud suupisted on isutav suutäis igal ajal, ka jõululaual. Pikalt keefiris olnud kanafilee muutub pehmeks ning krõbe juustu-mandlipaneering hoiab kogu mahlasuse liha sees. Kanapalad maitsevad alati väga hästi ka lastele. Granaatõunakaste lisab omalt poolt veel hapukasmagusat maitset, nii et kokku moodustub tõeliselt täiuslik krõbe ja mahlane suutäis. Kes tahab lahjemat versiooni, võib kanapalad ahjus plaadil valmis küpsetada.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika kanafilee esmalt pikkupidi pooleks ja siis ristipidi kas kuueks või kaheksaks tükiks vastavalt filee suurusele. Aseta keefiri sisse ja marineeri selles 1–2 ööpäeva.
Purusta Parmesan, mandlid ja tahke sai blenderis ühtlaseks puruks. Lisa puru sisse veidi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart. Veereta keefiris marineeritud fileetükke paneeringus, kuni need on ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil korralik kogus õli ning prae paneeritud fileetükid mõlemalt poolt (vajadusel ka külgedelt) kuldpruuniks ja krõbedaks. Valmis kanapalad aseta paberrätikule nõrguma, et liigne õli eralduks. Söö soojalt koos dipikastmega või iseseisvalt.
Kastme jaoks kuumuta pannil granaatõunamahl ja keeda madalal kuumusel vaikselt pool tundi. Mahl peab muutuma siirupiseks ja paksuks ning maht peab vähenema umbes 3/4 võrra. Kaste muutub paksemaks ka jahtudes. Maitsesta musta pipra, soola ja jahvatatud paprikaga, eriti maitsva nüansi annab suitsutatud paprikapulber. Kastme paksuse järgi tuleks igaühel ise kuumutamisaega jälgida – see sõltub mahla suhkrusisaldusest, nõu läbimõõdust jms. Kui kaste muutub liiga paksuks, lisa vett, kui kaste ei muutu poole tunniga paksuks, kuumuta kauem. Tulemus on hõrgutavalt magushapu, sobides eriti hästi lihade juurde.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 22.apr 2013 07:18
Kui paneering kippus eralduma, siis võis olla pann liiga kuum ja rasvainet sellel vähe. Õli kulub ikka päris korralikult.
suvii 21.apr 2013 15:39
Ma ei tea, mida tegin valesti, aga paneering jäi panni külge kinni, hakkas kõrbema ja eemaldus lihast.
1