Peotoidud  » Muu

Karamellise kamaga pidukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
See on kaunis pidukook, mille peab päev varem valmis tegema. Leiva ja kama karamellimustriga täidis kannab uhket tumedat mustikakangast, milles meenutused suvisest korjamisrõõmust ja -vaevast.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 24 tundi külmikus

Suru kaeraküpsised katki pudrunuiaga, kasuta köögikombaini või lase sõrmedel käia. Lisa küpsisepurule riivleib ja kama ning vala peale sulatatud või. Mudi segu märja liiva sarnaseks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm Ø koogivormi põhja. Tõsta vorm külma. Rösti kuival pannil riivleib, suhkur ja kamajahu. Sega pidevalt, kuni tulemus on sõmer ning karamelliselt lõhnav. Lase jahtuda.
Vahusta vahukoor suhkruga. Sulata valge šokolaad veevannis ning sega vanillimaitselise kohupiima hulka. Sega vahustatud vahukoor, kohupiim ja leivapuru üheks massiks. Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette paisuma. peale paisumist sulata segu vesivannil üles. Vala želatiinilahus vahukoore-kohupiimasegule ja sega. Kummuta täidis koogi põhjale. Silu pealt ning aseta umbes 12 tunniks külmikusse.
Sulata mustikad sõela sees ja kausi kohal. Paisuta kaks želatiinilehte ning sulata kuuma vee vannil vedelaks. Maitseks lisa suhkrut, sidrunimahla ja mustikatest nirisenud sulamahla. Sega läbi. Vala mustikad koogile (kook peab olema vormis!) ning želatiinilahus peale. Aseta kook külmikusse tagasi ja serveeri mõne tunni möödudes.

Kogus 12 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ylle66 18.apr 2012 08:34
:) super maitsev!
Kertu Kaljuveer 21.veeb 2012 15:35
Väga maitsev kook!
1