Peotoidud  » Muu

Kohupiima-leivavorm jõhvikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Must leib on suurepärane magustoidualus. Ja kellele ei maitseks kohupiim?
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika must leib kuubikuteks (iseäranis hästi passib juba hamba all tõrkuv leib) ning rösti kuival pannil suhkru ja võiga. Vala pooled kuubikutest ahjuvormi põhja (ahjuvormi läbimõõt olgu umbes 20 cm ja kõrgus 8 cm).
Sega kokku kohupiim, jõhvikad ning timmi suhkruga parajalt magusaks. Riivi sekka apelsinikoort ja lisa üksteise järel munakollased. Kui oled kasutanud kuivemat sorti kohupiima, siis pane juurde pisut kohvikoort.
Vala magus kohupiimakiht mustavate kuubikute peale. Ülejäänud leivakuubikud kalla kohupiimasegule. Küpseta 180 ºC ahjus 40 minutit. Serveeri klaasitäie külma piima ja supilusikatäie maasikamoosiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mintu 17.veeb 2014 03:41
I'm impressed by your writing. Are you a professional or just very knodeewglable?
Tiraam 07.sept 2012 22:22
Väga mõnus. Lastele meeldis eriti need magusad leivakuubikud ;) Kohupiimale andis apelsini koor väga hea maitse ;) Soovitan soojalt järele proovida. Võib huvitav olla ka värskete või külmutatud jõhvikatega.
siirikirikal 23.veeb 2012 11:14
Retsepti pealkiri oli tõesti vigane. Nüüd peaks sisu ja nimi klappima.
roswell 22.veeb 2012 21:29
Hea kujutlusvõime juures võib kuivatatud jõhvikaid ehk rosinateks pidada, aga tõepoolest, kus on õunad?
Mari87 22.veeb 2012 20:48
Kohupiima-leiva-
õunavorm rosinatega, aga retseptis pole üldse üunu või rosinaid. :)
1