Peotoidud  » Muu

Pisipavlovad vaarikate ja basiilikukastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Suvemarjad ja besee ürdises rüüs.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Mikserda munavalged. Kui oled saavutanud pehme vahu, lisa järk-järgult suhkur. Jätka mikserdamist, kuni vaht on tugev. Sõelu sisse tärklis, lisa veiniäädikas ning mikserda veel, kuni mass on segunenud.
2. Jaga vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil neljaks ja vormi lusika abiga koogikesed nii, et keskele jääks lohukoht. Küpseta 110-kraadises ahjus 30 minutit. Lülita ahi välja, pane pajakinnas ahjuukse vahele ja lase beseedel umbes 2 tundi ahjus jahtuda.
3. Vahusta koor suhkruga.
4. Vaarikakastmeks purusta saumikseris marjad, lisa suhkur ja sega. Sõelu välja seemned.
5. Basiilikukastmeks eralda basiilikutaimelt lehed. Kalla minutiks peale keev vesi. Tõsta lehed sõelale ja loputa külma veega üle. Pigista välja üleliigne vedelik, sega lehed siirupiga ja purusta blenderi abiga peeneks. Suru läbi sõela.
6. Tõsta serveerimistaldrikule vaarikakaste. Pane 2 spl vahukoort kilekotti ja pigista vaarikastmele ringikujuliselt vahukoore täpikesed. Võta grillvarras ja tõmba läbi täpikeste - nii moodustub südamekujuline muster.
7. Tõsta taldriku keskele beseekook. Kata see pealt vahukoore, basiiliku- ja vaarikakastmega. Serveeri kohe.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
elagu eesti 28.sept 2012 13:59
väga hea kook
1