Peotoidud  » Muu

Koolialguse pliiats ehk Kirju Koer

Keskmine hinne: 1.74 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Kooli minemises on alati midagi pidulikku. Ilusat kooliteed nii suurtele kui väikestele õpihimulistele! Ja et teil pliiats uuel aastal alati terav oleks!
Valmistusaeg: 20-40 min

+ tahenemiskes 12 tundi

1. Tükelda küpsised väikesteks tükkideks. Haki pähklid, 50 g šokolaadi ja 75 g marmelaadi (ülejäänu jäta kaunistuseks). Sega need küpsiste, kakao, toasooja või ja kondenspiimaga ühtlaseks massiks. Vormi kolmeks piklikuks ümmarguseks tükiks, mässi kõik eraldi kilesse ja pane üleööks külmkappi. Üleöö seistes mass taheneb.
2. Rulli pliiatseid veelgi ümaramaks ja vormi näppude abiga pliiatsi terav ots. Rulli martsipan kahe kile vahel lahti ja lõika paraja suurusega tükid, et saad "pliiatsid" martsipaniga katta.
3. Sulata järelejäänud šokolaad, aseta see kilekotti. Lõika väike ots ja joonista sellega pliiatsiots ja kaunista kirju koer sellega pealt. Säti koogi kõrvale ka martsipanitükke. Aseta veel paariks tunniks külmkappi.
Kogus 3 "pliiatsit".
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
keskealine 26.veeb 2016 12:52
Väga hea
mann 06.sept 2012 11:30
tegin täpselt retsepti järgi.laps sõi ja kiitis!
HeleReest 02.sept 2012 14:52
Segu sai valmis, väga maitsev, aga ka väga magus, et martsipani me ilmselt ei lisa. Või ja pähklite asemel panime pähklinugatit.
poots 31.aug 2012 16:55
Huvitav mis maitsega on kilekoti ja sokolaadi segu ???????????:O:O:O
:) 31.aug 2012 16:51
Punkt kolm meenutab natuke kilplase tööd. Lihtsam panna shokolaad kõigepealt kilekotti, see õhukindlalt sulgeda ja asetada kuuma vette. Ongi shokolaad sulanud, siis lõigata ots ja joonistada triibud. :)
Merks53 30.aug 2012 20:17
Martsipani asemel võib katmiseks kasutada ka valget ?okolaadi(Fazeri plokk?okolaad). Maitseks kindlasti väga hea:)
Qicu 30.aug 2012 16:52
Oh, tundub vägagi isuäratav! Peaks millalgi ää proovima! ;)
Elise 30.aug 2012 16:31
martsipan ei maitse,kuid muidu on hea.
1