Peotoidud  » Muu

Õunahõrgutis kaerahelvestega

Keskmine hinne: 4.67 Allikas: Õunaaia maitsed Autor: Pille Enden
Suhkru, kaneeli ja ingveriga maitsestatud õunad küpsevad krõbeda kaerahelbekatte all mõnusalt pehmeks. Vorm maitseb eriti hästi soojalt koos vanillikastmega.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad sektoriteks. Pane õunasektorid potti ning lisa fariinsuhkur, maitseained ja vesi. Kuumuta keemiseni ja hauta õunad pehmeks (6–7 minutit), kuid mitte pudiks. Sulata või pannil. Pruunista selles kaerahelbed ja riivsai suhkruga. Kuumuta segades mõni minutit, kuni kaerahelbed on krõbedad. Vala õunad võiga määritud ahjuvormi ja tõsta peale kaerahelbesegu. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri soojalt vanillikastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
füüsal 06.okt 2012 10:04
Täiesti mõttetu on õunu enne kuumutada, parem pohe ahju panna. Aga iseenesest väga hea magustoit, teen seda juba aastaid
elinale 05.okt 2012 21:36
Väga maitsev. Sõime vaniljejäätisega. Järgmine kord jätan ingveri panemata, ei ole minu maitse ja kaerahlebeid panin juba seekord topelt.
1