Peotoidud  » Muu

Vanillikreemi-kausikook virsikutega

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: Signe Anton ja Jaanika Anton
Selles kausikoogis saavad kokku siidine ja luksuslik vanilli- jogurtikreem, hapukad ja mahlased virsikud ning krõbedad küpsised. Kausikoogi suureks eeliseks on valmistamiseks kuluv suhteliselt lühike aeg, samuti ei nõua kook küpsetamist. Kausikooki võib valmistada ükskõik millisesse suuremasse kaussi, aga serveerida on kaunim läbipaistvast kausist. Kausikook on samuti mõnus võimalus üllatada ootamatuid külalisi.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Vanillikreemi valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks ning sega juurde 4-5 sl piima ja jahu. Kuumuta ülejäänud piim keemiseni ja lisa segades munavahu hulka. Vala segu tagasi potti ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta kreem tulelt, klopi hulka või ja vanilliekstrakt ning jahuta kreem kiiresti.
2. Jahtunud kreemi hulka klopi jogurt ja vajadusel lisa ka suhkrut maitse järgi.
3. Pese ja viiluta virsikud sektoriteks, murra küpsised väiksemateks tükkideks. Pane kausi põhja pooled tükeldatud küpsised ja kata kreemikihiga ning lao kreemile virsikusektorid. Seejärel kata virsikud taas õhukese kreemikihiga ja puista peale ülejäänud küpsised. Kata viimase osaga kreemist ja kaunista virsikutega. 4. Soovitav on lasta koogil paar tundi enne serveerimist jahedas seista, siis on see maitsvam.

Vanillikreemi-kausikook virsikutega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
uduke 04.juuni 2013 13:00
Väga hea. Kindlasti proovin ka maasikate ja miks mitte vaarikatega :)
Ave 25.dets 2012 00:54
Super mõnus tuli ^^ Panin suhkrut tunduvalt rohkem kui kirjas ja endiselt ei tulnud liiga magus. Mõnusalt mahe :) meenutab kergelt head küpsisetorti.
1