annestiilKroonikatoidutare.eeideesahver.eeajakirjad24.eeperejakodu.ee
Peotoidud  » Muu

Maoaasta tort

Keskmine hinne: 3.76 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Ümmargusest tordipõhjast valmis Hiina uusaasta alguse puhul vonklev maotort. Hiina uusaasta algab sel aastal 10. veebruaril. 
Valmistusaeg: üle 60 min
Esimesel päeval: Küpseta biskviitpõhi söömisele eelneval päeval. Vahusta toasoe või suhkruga heledaks kreemiseks vahuks. Lisa ühekaupa munad. Lisa jahuga segatud küpsetuspulber, riivitud sidruni koor ja 1 spl sidrunimahla. Sega ühtlaseks ning kalla 22 cm-sesse koogivormi ning küpseta 160 kraadises ahjus ca 45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
Kui kook on ahjus, valmista immutamiseks siirup. Pigista sidrunist ülejäänud mahl, pane koos suhkruga potti ja kuumuta keemiseni. Sega, et suhkur lahustuks.
Tee ahjust võetud koogi sisse grillvardaga mitmeid auke ja nirista nendest siirup sisse. Jäta vormi sisse jahtuma. Kui kook on jahtunud, eemalda see vormist, mässi kilesse ja pane külmkappi üleööks maitsestuma.
Teisel päeval: Lõika koogist kolm ringi - üks välimine suurem, üks sellest väiksem ja keskelt veel väiksem ring (see kõige väiksem pane kõrvale, seda ei ole vaja). Lõika kaks suuremat ringi pikuti pooleks  (nö C tähe kujuliseks) ja paiguta vaheldumisi koogialusele, et moodustuks vonklev madu. Pea ja saba lõika voolujoonelisemaks. Aseta mao alla küpsetuspaberi ribad, mida saad pärast kreemi lisamist eemaldada, kuna šokolaadikreem võib koogialuse ära määrida.
Kreemiks pane ained potti ja kuumuta, kuniks šokolaad ja või on sulanud. Määri madu külgedelt ja pealt kreemiga kokku ja silu pealt siledaks. Säti mandlilaastud ettevaatlikult maole "soomusteks". Aseta kaks mandlilaastu silmadeks ja tee neile kreemist silmamunad. Keel lõika välja maasikakrõpsust.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa