Peotoidud  » Muu

Kama-juustukook

Keskmine hinne: 3.37 Allikas: Juustukoogid Autor: Lia Virkus
Mahedamaitseline juustukook, mis on tarretatud želatiini abil. Soovi korral paku kõrvale maasikatest või vaarikatest valmistatud suhkruga püreed. Hästi sobivad selleks ka külmutatud marjad.
Valmistusaeg: kuni 20 min

+ 4 kuni 12 tundi külmikus

1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu selle põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

2. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Vahusta vahukoor vanillsuhkruga. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munakollasevahule toasoe toorjuust ja vahusta kohevaks vahuks. Lisa sidrunist pressitud mahl ja kamajahu.

3. Paisuta želatiin 3 sl vees ja sega veidi jahtunult vahustades toorjuustuvahu hulka. Lisa kiirelt segades ka vahustatud koor ja munavalgevaht. Tõsta 24 cm läbimõõduga vormi ja pane neljaks tunniks kuni üle öö külma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 18.apr 2013 16:56
See kook jääb jah kreemjas ning soovitaks sel kindlasti lasta taheneda vähemalt 24 tundi ning eriti siis, kui külmkapis on palju asju või ust üsna sagedasti avatakse. No nagu tüüpilises peres see ikka käib:) Küsin veel Lia Virkuselt ka teema kohta lisaks ja annan teada.
Mann 18.apr 2013 12:43
Selle koguse želatiiniga jäi kook täiesti vede.
1