Peotoidud  » Muu

Maasika-Pavlova

Keskmine hinne: 3.05 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Vapustavalt hea kook.
Valmistusaeg: 40-60 min
Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks. Lisa pidevalt mikserdades paari supilusikatäie kaupa suhkur – vaht peab jääma läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja äädikas. Loputa vorm külma veega. Lõika küpsetuspaberist 24 cm läbimõõduga ketas ja vooderda sellega sama suure lahtikäiva koogivormi põhi. Tõsta vaht vormi. Küpseta 150-kraadises ahjus alumisel siinil 1,5–2 tundi. Tõsta põhi serveerimisalusele. Vahusta vahukoor tuhksuhkruga. Püreesta kolmandik maasikatest ja maitsesta vanillsuhkru, laimimahla ja likööriga. Sega kastme hulka ülejäänud poolitatud maasikad. Kata besee vahukoore ja maasikasalatiga. Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pille-Riin 24.sept 2013 21:42
Proovi vähese koguse küpsetuspulbriga (aga nii, et maitset ei jääks) :)
Liina 08.juuli 2013 12:43
24 cm vorm on selgelt liiga väike. Pole üldse vormi vaja, laota lihtsalt ring küpsetuspaberile. Besee jäi vormi servade külge kinni ja selle lahtilõikamine lõhkus viisaka välimuse. Minu meelest sai liiga vahukommine, beseed polnud pea üldse. Järgmine kord vähendan äädikat ja panen tärklist rohkem. Ka vahukoort sai liiga palju.
Siiri Kirikal 08.juuli 2013 07:32
Taimetoitlust on mitut liiki, mõned ei söö mett ka. Toidutares on taimetoidu-märgiga rühma all välja toodud road, mis ei sisalda liha, ent muid eriliike arvesse ei võeta.
K.M 07.juuli 2013 09:36
Miks see kook on märgitud ära kui taimetoitlastele? Taimetoitlased ei söö muna, aga see kook ju sisaldab munavalget.
1