Peotoidud  » Muu

Marmorkook sõstarde ja valge šokolaadiga

Keskmine hinne: 3.6 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Hapud sõstrad ja magus šokolaad moodustavad hurmava maitsekoosluse ja pakuvad naudingut ka silmale. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 50 min + külmkapis 4–5 tundi

Sega purustatud küpsised sulatatud võiga. Kata 24 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru sellele küpsisesegu. Pane täidiste valmistamise ajaks külmkappi.

Valge šokolaadi täidis: pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Sulata šokolaad vesivannil ja vahusta koor. Vala pisut jahtunud šokolaad koore hulka ja vahusta läbi, sega hulka kohupiim ja suhkur. Pigista želatiinilehed kuivaks, lahusta väheses kuumas vees ja nirista täidise hulka, samal ajal hoogsalt segades. Vala vormi põhjale ja tee lusikaga ebatasaseks.

Sõstratäidis: pane želatiinilehed külma vette likku. Kuumuta sõstraid paksupõhjalises kastrulis, kuni kestad pehmenevad ja eraldub mahla. Suru läbi sõela ja lase saadud püreel jahtuda. Kuumuta paar supilusikatäit marjapüreed ja sulata selles kuivakspigistatud želatiinilehed. Vispelda kohupiim, suhkur ja lõpuks želatiinilahus marjapüree hulka. Viimasena sega hulka vahukoor. Vala sõstratäidis vormi ja sega õrnalt kahvliga šokolaaditäidisega. Lase vähemalt 4 tundi tarretuda. Kaunista sõstardega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Cayden 17.veeb 2014 09:15
An innitlegelt answer - no BS - which makes a pleasant change
Siiri Kirikal 02.aug 2013 08:47
Valgele massile pole suhkrut vaja, kuna valge šokolaad ise on juba piisavalt magus.
Siiri Kirikal 02.aug 2013 08:46
1 leht on 2,2 g pulbrit.
Emme 01.aug 2013 15:29
Palju sellele valgele massile umbes suhkurt lisada
maalt 30.juuli 2013 10:41
Palun, tuletage meelde, mitu g on 1 või 7 želatiinilehte
k 17.juuli 2013 13:03
Väga maitsev kook tuli. Peale panin päris palju sõstraid, see andis mõnusa hapuka maitse magusa koogi kõrvale.
1