Peotoidud  » Muu

Gratineeritud sinimerekarbid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Ehe itaaliapärane suupiste mereannisõpradele. Selle valmistamisega on veidi askeldamist, ent sõprade seltsis on sellega imehea maiustada.
Kogus: 4 portsjonit
1. Pane karbid suurde kaussi ja eemalda lahtised (kui neid on). Pese hoolikalt voolava külma vee all. Tõsta nõrutatud karbid suuremasse kastrulisse ja vala peale nii palju veini, et karbid oleksid vedelikuga napilt kaetud. Kuumuta mõni minut, kuni karbid avanevad.
2. Viska välja need karbid, mis keetmisel ei avane. Eemalda karpidelt pealmised pooled (vajad vaid alumisi pooli koos maitsva sisuga).
3. Sega täidiseks seemnetest puhastatud ja hakitud tšilli, purustatud küüslauk, hakitud tomatid ja petersell. Sega hulka 4 sl riivsaia, nirista peale 1 sl oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga.
4. Tõsta karbid suurde ahjuvormi ja jaga igale karbile peale täidist. Puista peale riivitud Parmesani, ülejäänud
1 sl riivsaia ning 1 sl oliiviõli. Küpseta 230 kraadi juures 10 minutit, lülita ahi grilli peale ja grilli veel mõni minut,
kuni saad karbid kaunilt krõbedaks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa