Peotoidud  » Muu

Jogurti-kaneelikook õunaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Pehme, hästi kreemine ja kergelt vürtsikas kook, milles saad ära kasutada ka värskeid õunu. Kook valmista söömisele eelneval õhtul, siis jõuavad maitsed kenasti läbi imbuda.
Valmistusaeg: üle 60 min

1. Biskviitpõhi: vahusta munad kergelt suhkruga, lisa jogurt, õli, riivitud õunad ning omavahel eelnevalt segatud kuivained. Kalla tainas 20 cm-se läbimõõduga koogivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 25 kuni 30 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Eemalda vormist ja jäta restile jahtuma.

2. Juustukoogi kiht: sega toasoe toorjuust munade, suhkru ja jogurtiga ühtlaseks massiks. Pane 20 cm-se vormi põhja sama suur küpsetuspaberi ketas. Kalla tainas peale ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes 25 kuni 30 minutit, kuniks see keskelt enam ei võdise. Jahuta toatemperatuurini ning seejärel vähemalt paar tundi külmkapis (koos vormiga).

3. Kreem: samal ajal kui koogipõhjad jahtuvad, valmista kreem. Sega toasoojad toorjuust ja jogurt tuhksuhkru ja kaneeliga. Vahusta, kuniks segu on ühtlane ja tõsta külmkappi ootele.

4. Koogi kokkupanemine: lõika biskviitkiht horisontaalselt keskelt pooleks, nii et saad kaks sama kõrget kihti. Aseta alumine kiht serveerimisalusele ja kata 1 kuni 2 sl kreemiga. Eemalda juustukoogi kiht ettevaatlikult vormist ja tõsta alumisele kihile. Kata taas kreemiga ning siis ülemise biskviitkihiga.
Määri kreem koogi peale ja servadele ning kaunista purustatud astelpaju-õuna krõpsudega, mis on mõnusalt hapukad.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Evelyn 03.juuni 2014 06:21
Väga hea kook. Järgmine kord teeksin siiski 24 cm läbimõõduga vormi, muidu jääb kook liiga paksude kihtidega ja kõrge.
1