Peotoidud  » Muu

Juustune tomati tarte Tatin

Keskmine hinne: 3.62 Allikas: Toidutare.ee Autor: Triin Sander
Nii nagu õunu, saab tagurpidi küpsetada ka ploome, pirne, banaane ja miks ka mitte tomateid! Ülihea veinikõrvane nii soojalt kui jahtunult.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Koori küüslaugud ja keeda 6 minutit, kalla vesi ära, lisa veidi võid ja kuumuta pannil, kuni vesi on välja aurustunud ja küüslaugud veidi pruunistunud. Võta tulelt.

2. Lõika tomatid pooleks, sulata pannil või ja aseta tomatid, lõikepind allpool, pannile ja küpseta keskmisel kuumusel umbes 15 minutit või kuni need natuke pehmenevad. Küpsemise lõppjärgus nirista peale palsamiäädikas ja suhkur. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Lase kastmel tomatite ümber pakseneda.

3. Rulli lehttainas 2 korda suuremaks kui küpsetusnõu, määri keskele toorjuustu, raputa peale parmesani ja kata teise tainapoolega, näpista servad kokku.
Kui kasutad ahjus küpsetamiseks sama anumat, kus kuumutasid tomateid, lisa tomatitele küüslaugud ja osa hakitud värsketest ürtidest, kata tainaga ja määri pealt munaga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200C juures 35 minutit või kuni tainas on küpsenud.
Kui kasutasid tomatite küpsetamiseks panni, aga piruka tahad teha vormis, siis tõsta ettevaatlikult pannilabidaga tomatid vormi, lõikepind allpool, säti vahele küüslaugud ja kata tainaga ja küpseta. Raputa pirukale enne serveerimist hakitud ürte.

HEA TEADA!
Lahtikäivas vormis küpsetades võib vormi vahelt tomatist vedelikku ahju tilkuda. Ahju põhja kõrbemise vältimiseks võiks selle katta fooliumiga.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa